Tema: Re: pipiru derlius
Autorius: Dautarte
Data: 2010-08-08 14:14:23
Povilai, o tu lenkiskai supranti? Dabar baisiai neturiu laiko versti, o 
matau, kad nedaug ideju yra, ka daryti su tavo pipiriukais ;)
Yra toia nebloga svetaine su forumu - vadinasi "Ostra kuchnia" 
(http://www.ostrakuchnia.pl), ten tikrai rastum ideju, kaip perdirbti 
pipiriuku derliu.
Pvz. http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/59/49/
Forumas: http://www.habanero.pl/forum/
Is tokiu idomiausiu budu turbut butu cukrinuku gaminimas, nors ir ilgas 
procesas (http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/179/49/).
Marinavimo receptas: http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/181/49/
Jei kas, tai rytoj-poryt galiu padeti su vertimu.

O siap tai, gal isrukyk tuos pipirus ir sumalk i miltelius?

P.S. Vakar pastaciau eksperimentine raugintu agurku su pipiriukais partija 
;) Ziema pas drauge teko ragauti, labai netgi nieko.


"Povilas" <> wrote in message news:i3j40t$bve$1@trimpas.omnitel.net...
> Auginau tokius" pimiento de padron" ir labai dziaugiausi,kad labai skanus 
> zakusonas auga sode - dar maziukus pipiriukus pakepini alyvuogiu aliejuje 
> ir padruskii su juros druska.
> Bet ju augo daug ir nebespejau valgyti - gal tiksliau butu pasakyti, kad 
> lauke ziauriai karsta ir nesiori gerti alkoholio ir tada nera reikal 
> uzkandineti.Taigi, jie peraugo. Pamenu,kad situ pipiru aprasyme 
> parasyta,kad jie saldus buna tik tol kol buna mazi - apie 3-5 cm ilgio, o 
> veliau tampa pikti. Na, ir stai vakar patikrinau ta ju piktuma - gal ne 
> siaubingai astrus, bet uz tuos is supermarketu, tai astresni net nezinau 
> kiek kartu. O kai gerai nenusiploves ranku palieciau veida, tai jau buvo 
> linksma, na o dar linksmiau buvo (vyriska skaitytoju dalis supras)...... 
> :)
> Tai vat is viso sitos izangos klausimas: gal kas zinote koki nors ju 
> issaugojimo ziemai recepta - pvz.koks nors konservavimo budas a la 
> jalapeno?