Tema: Re: kontroleris saulКs kolektoriui
Autorius: dpi
Data: 2011-11-08 18:11:30
Siaip Arduino aisku tiktu, kaip ir daugybe kitu irankiu. Tu galvoji pats daryti? Arduino tai visa platforma (plokste su mikrokontroleriu, bootloaderis, programavimo aplinka, bibliotekos) pritaikyta pradedantiesiems, susipazinimui su mikrokontroleriais.
As tiesiai Atmega's naudoju, C programuoju, be jokiu Arduinu :)  Taip galima pasidaryti minimaliausia sprendima savo poreikiams.

Jei pagrindinis tikslas ismokti ir pasidaryti paciam, tai pirmyn, kad ir su Arduinu. O jei reikia tiesiog tokio daikto, tai manau susirasi. Siaip kazkas cia nesenai ieskojo paprasciausio temperaturos logerio ir lyg rado (ebay?).  Dar variantas ieskoti internete tokiu projektuku, gali rasti schema, mikrokontrolerio koda ir susilituoti pats. Arba derintis su kuo, kad padarytu.
O dar kazkoks valdymas reikalingas (pvz cirkuliacijos), o gal jau yra?

Kokiu intervalu tau reikia? Tokiam kiekiui reiksmiu jau matyt reikes papildomos atminties, pvz SD korteles. I pati procika butu galima sukishti tik koki 1000. Be to, kaupti duomenis toki laika rizikinga. Nelaimes atveju gali likti be nieko.
Temperaturai matuoti naudoju DS18B20, duomenu perdavimui RS-232 arba USB (su konvertuojanciu laidu). SD panaudojimo dar nepasiekiau.



"Neziniukas" <Neziniukas@mailinator.com> wrote in message news:j9bev9$hh2$1@trimpas.omnitel.net...
> Manau uzteks temperaturos loginimo, nes noriu turet tokius duomenis ir 
> kitiems parodyt :-). Butu smagu sukaupti mazdaug 1-2 men duomenis ir juos 
> pasiimti i kompa.
> Gal koks "arduino" visai tiktu tokiam reikalui.
>