Tema: Re: SS sanaudu uz sausi apklausa
Autorius: MaRiUs
Data: 2009-02-04 14:15:34
Na matai yra tokis daiktas kaip silumos atidavimo koeficientas, tai jis is oro kietam pavirsiui sakykim yra ~10 eiles, o is kieto - kietam (ar tai skystam) daiktui - apie 10 eiles, aisku viska suvedus i formule silumos perdavimo koeficientui gauti ten jie "prasiskiedzia kitais skaiciais, bet skirtumas yra....
Kaip pavyzdi galeciau pateikti kambario temperaturos alaus butelio idejima i shaldytuva  ar i shalta vandeni su ledukais (~4C) - kurioje vietoje alus greiciau atshals????

Taigi, drisciau balsuoti, kad grindinis sildymas smarkiai daugiau silumos atiduoda per prastai izoliota pamata i zeme, nei per sienas i lauka (na, cia aisku yra gana subjektyvu, kadangi lauko temperatura kartais buna smarkiai zemesne uz zemes....)
O pati siluma be kilimo i virsu (konvekcija) dar turi keleta plitimo budu tokiu kaip silumos laidumas ir spinduliavimas, nuo sildomu grindu manyciau tiek laidumu (i sienas ir i grindis po savimi), tiek spinduliavimu tiek konvekcija siluma persiduoda apylygiai, tarkime po 33%..., kai pvz radiatoriaus (spizinio) ~70-80% perduodama spinduliavimu, o konvektoriaus (radiatoriaus su grotelemis etc...) 70-80 - konvekcija, juose laidumu niekas nepersiduoda, kadangi jie nesiliecia su niekuo.

Neseniai vieno pazistamo kiemelyje maciau grazu (na cia lietuviskai grazu, nes ne pas save...) dalyka: pirmas namo aukstas sildomas grindiniu sildymu, visas namo perimetras, isskyrus garaza (kuriame stovi radiatorius), esant ~-8.. - 10 C smagiai apzeles zalia zolyte apie 2 m plocio , o palei garazo pamata guli pusnys :).... na, aisku jis kurena malkas is nuosavo mishko, tai jam nė motais, bet......

Pagarbiai, 
MaRiUs




"r2d2" <justas@bajorai.net> wrote in message news:gma5jm$266$1@trimpas.omnitel.net...
> galvok kaip nori :) bet grindys ant grunto tikrai geriau laiko negu nuo 
> grindu viskas pakile ir iseina per stoga o ne per sienas :) plius dar yra 
> didelis faktoriu silumos judejimo kryptis per atitvara...
> "Makauskas Vidas" <vms@centras.lt> wrote in message 
> news:gm9fpr$pk$1@trimpas.omnitel.net...
>>> sienos varza tai tik 30 proc :)  svarbesne stogo varza ir langai
>>>
>> Neteisus. Esant grindiniam sildymui grindu varza yra svarbesne, negu stogo 
>> varza 
> 
>