Tema: Re: Apsiltinai busta - mokek bauda
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-07-13 10:22:06
Per mazai parasete. Namo neapsiltinsi be toponuotraukos... be elektros tinklu rekonstrukcijos, be siferinio stogo nulupimo ir t.t. Noredamas apsiltinti nama, pagal dabar galiojancia tvarka, turesi atlikti rekonstrukcijos projektavimo darbus, kurie kainuoja daugiau, negu pasidaryti naujo namo projekta.

"T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:h3emke$r66$1@trimpas.omnitel.net...
> evaldai, pritariu, kad istatymas yra istatymas.
> Bet nepritariu, kad blogus istatymus reikia aklai vykdyti ir palikti toliau egzistuoti. Blogi istatymai kaip ir ju igyvendinimo tvarkos turi buti keiciamos. Galbut sis atvejis ir parodys koks kartais iskypes buna istatymas ar jo vykdimo tvarka. Gal po tokiu atveju bus galu gale jis pakeistas. Juolab, kad net baudziancios istaigos pacios gerai nezino kaip cai reiktu pasielgti ir pripazysta, kad jei ne skunadi jie sios sferos visai nekontroliuotu. 
> 
> Dabar del tu visu leidimu, projektu ir kitos velniavos. Patikek, nera jokio didelio noro moketi papildomai tuos 800 litu. Suprastum jei dar butu uz ka. Ir dar kiek papildomo popierizmo ir laiko tam reikia. Reikes issimti statybos leidima, tam reikes statybos priziuretojo, jis turi buti atestuotas, tada reikes statybu zurnalo ir kas ji uzpildytu, dar pries tai reikes is registru centro pazymu apie nuosavybe, dar projekto (kur bus is silumos izoliacijos gamintojo nukopintas sienos sumustinis), tai ir architekto reikes. Toliau reikes pridavineti nama, tada reikes vel atlaikyti visokiu inspektioiu tikrinima ir t.t. Vienu zodziu kruva laiko, pinigu ir nervo del neaisku ko. 
> Manau, kad jei namas yra vienbutis ar dvibutis (ar koks kitas kriterijus) ir jis nestovi saugojamoje teritorijoje ar senamaiestyje (kur aktualu islaikyti namo fasada, spalvas ir pan.) turetu pakati prasymo leisti apsiltiniti nama nurodant kokia medziaga ir kokias storiais bus siltinama. Galima net parengti kaip silumos izoliacijos galimtoju tipinius sienu sumustiniu pjuvius, su montavimo technologija, rekomenduojamais storiais ir panasiai (manau patys silumos izolicijos gamintojai tai paruostu noredamiparduoti savo produkcija). Tereiktu tiesiog issirinkti kaip siltinti nori, irasai dabartines sienos storius ir parsai sutikimo. Ir sutikimas turettu buti duotas per kokias 10 dienu. Ir kainuoti tai turi na max 100 lt, bet ziurint is tos puses, kad valdininkus mes ir taip islaikome is mokesciu tai tas galetu kainuoti ir 0 lt. 
> 
> 
> T:)
> 
> 
> "Evaldas" <sanya@takas.lt> wrote in message news:h3dd47$pl6$1@trimpas.omnitel.net...
>> Dura lex, sed lex  (Grieztas istatymas, bet istatymas) nebuvo sunku 
>> pasidaryti apsiltinimo projekta ir issimti statybos leidima. Na kainave 
>> viskas butu ~800 Lt. O dabar, deja istatymas nenumato kitu galimybiu apart 
>> nuardymo ? Ir teismas cia nepades.
>> 
>> 
>> "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message 
>> news:h3d9nm$m7m$1@trimpas.omnitel.net...
>>> http://www.lrytas.lt/?data=20090711&id=sos11_a6090711&p=1&sk_id=99&view=2 
>> 
>> 
>>