Tema: Re: Apsiltinai busta - mokek bauda
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-07-13 09:11:09
"Namą apšiltinusi pensininkė gavo 2 tūkst. Lt baudą" 
http://www.delfi.lt/news/economy/energetics/article.php?id=23056262 
"Jeigu apšiltintas paprastas namelis – leidimo nereikia", – iš pradžių aiškino Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktorius Aurelijus Kuisys. 

--- 

ignas, 2009 07 11 21:00 
Ir apsišiltinau namą, tai dabar padavė apskritis i teismą ir ragina nuplėšt lenteles. Pirmadieni teismas. Apšiltiinima atlikau 2005 metais, bet tik dabar atsibudo, negavo kyšio tai ir griaus. Te išgraužia , pasikviesiu ir televiziją, kai griaus.Bet idomiausia, kad istatyme priimatame 2006 m yra reikalavimas gauti staybu leidima jei apšiltini. O leidimui gauti reikia ir žemės sklypo toponuotraukos ir dar n dokumentų. Galit isivaizduot koks durniu laivas ant Lietuvos. 

Zemaitis, 2009 07 11 21:27 
O as norejau stoga keist. senas supuvo siferinis. Norejau cerpiu,su stoglangias,padaryt gyvenama palepe.Reikia leidimu,projekto ir t.t. Po to priemimo akto- visi tik ir ziuri kad i kisene ikisciau. menesi pavaikciojau ,1,5 tuk.i bala ismeciau-nieko negavau is ju. 

Litas, 2009 07 11 15:20 
Bjauriausia tai, kad sis idiotas gauna atliginima is musu mokesciu. O tokiu idiotu oj kaip daug... Pradedu suprasti kodel savo laiku i sibira eselonai vaziavo... 

Vot tokį, 2009 07 11 18:37 
ponulį reikia vyti į visas keturias puses, nes tokie iš///si///gi///mė///liai diskredituoja valdžią, Lietuvą. 

Verst, 2009 07 11 18:38 
Verst tokius valdininkus ir uzdraust dirbi valstybini ir su nekilnojamu turtu susijusi darba...pamirso zmogeliai kieno labui turi dirbti ir ko jie ten sedi.. 

Jooo...., 2009 07 11 17:59 
Nedelsiant panaikinti tą durnių tarnybą. Absurdų absurdas. 

Atsimerkit, 2009 07 11 15:48 
Kol niekas nepasipriesins sitiems sugadintiems kapitalistams, taip ir bus. Sudauzei kaip obuoli ta inspektore, kitos bijos kazka daryti.. Nebeimanoma spresti problemu civilizuotai. I paprastus zmones nebeziurima kaip i ZMONES, ziurima kaip vos ne i gyvulius. Is kiekvienos institucijos po 5 uzmusei, iskart pasikeistu situacija, nes kiti bijotu kazka daryti.. 

vava, 2009 07 11 15:13 
Chai sarashelis tu, kurie uz VALDININKUS MURU stoja - kurie pasiruoshe uz apshiltinima tukstanchiais bausti: 
Baltraitienė Virginija 
Bucevičius Saulius 
Daukšys Kęstutis 
Gapšys Vytautas 
Pinskus Jonas 
Andriukaitis Vytenis Povilas 
Giedraitis Stanislovas 
Kirkilas Gediminas 
Pavilionienė Marija Aušrinė 
Petrauskienė Milda 
Sabatauskas Julius 
Salamakinas Algimantas 
Sysas Algirdas 
Šedžius Andrius 
Šiaulienė Irena 
Vėsaitė Birutė 
Stanevičius Jonas 
Bacevičius Vaidotas 
Jurkevičius Evaldas 
Žeimys Pranas 
Klumbys Egidijus 
Petkus Almantas 
Veselka Julius 

s0pran4s, 2009 07 11 15:50 
Cia yra zmoniu pasityciojimas, tokius siplnaprocius zmones kurie priimineja tokiu istatymus, i durnyna reik uzdaryt o ne lietuvoj dirbt.. 

svolicizmas, 2009 07 11 18:17 
vienu zodziu ,nuvesk uz kampo ir nusauk,kaip senais Tado Blindos laikais.Dingsta milijonai visokiu scenu renovavimui,desimtys milijonu stadionu statybai ,o cai valdzia rodo savo raumenis,pajacai ir tiek,nors duok inspektoriui i snuki 

nuoroda, 2009 07 11 15:54 
apie valstybės tarnautojo a.kuisio nuopelnus tėvynei galite suzinoti - 3w.veidas.lt/lt/leidinys.nrfull /401a5b0dcfbeb 

Negi, 2009 07 11 20:32 
nebegalima savo nameli apsisiltinti,be leidimo,kad butu silciau ir taupiau?Dar tokiu berazumiu nemaciau ir negirdejau.Tikrai reikia kalasnikovu ir i kova su nuopezomis valdininkais.Zmones eikime padeti senutei,nes tie biurokratai nebezino ka daro....Savo darze ka noriu ta ir turiu daryti,o ne kitu klausyti.Nebezino kaip nuplesti pinigu is vargano zmogaus.Reikia viena karta raiso vokiecio i auksciausia posta ir tada tikrai padarys tvarka,o ne bardaka Lietuvoje. 

arvis, 2009 07 11 21:10 
rusu laikais bijojo Maskvos,dabar nebijo nieko-dejo ant visko.Kur ritas Lietuva ir kiek dar laiko tyles brolis LIETUVIS!TAI gal jau gana!!! 

lor, 2009 07 11 21:52 
Na, pritrukau zodziu,reikia Tado Blindos ir ne kitaip 
-- 
Ne Blindos, o Stalino "troikiu" 

Anglijoje, 2009 07 12 13:54 
Anglijoje jeigu apsildisi nama gausi parama is valstybes! Jokiu leidimu nereikia! 
Netgi jeigu perstatai nama gali is karto perstatyt o po to gaut leidima, jeigu padarita viskas pagal normas klerkai negali neirigistruot pakeitimu, pofig kad buvo pastatyta be jikiu leidimu. 

l, 2009 07 12 10:02 
Nieko jūs nesupratot: reikėjo kreiptis dėl namelio renovacijos, sumokėti architektams už projektą, užstatyti namelį bankui ir paimti paskolą. pageidautina 25-eriems metams su kintama palūkanų norma. Štai ir visa aritmetika. 

as, 2009 07 12 12:37 
Leidima is Lietuvos valdisku instanciju tai gal per metus ir gausi tam sumokejes "milijonuis", bet dar reikejo gauti ir to kaimyno sutikima, kurio jis zinoma nenorejo uz aciu duoti. 

as, 2009 07 12 12:35 
kaimynui pavydas bamba uzgrauze, tai ir paskunde. Reikia mesti tokius kaimynus ir apgyvendinti ten porai meteliu čigonus. Tada greitai apsiramins. 

ei, 2009 07 12 09:09 
ar galėtu koks nors žurnalistas iškviesti ministrą Kazlauską į TV paaiškinti, ką jis numato daryti kad sunkmečiu supaprastintu remonto reikalavimus.Negi valstybei geriau kai niekas nieko nestato ir neremontuoja,neperka statybinių medžiagų?Matyt geriau kai daug bedarbių, laikiančių pašalpų. 

babcikas ant šluotos, 2009 07 13 01:56 
Mieli tautiečiai, mieli veršiai ir telyčios, kas jums čia nepatinka? pasipiktinę? tai paklauskit kiekvienas savęs ką jūs konkrečiai padarėt, kad taip nebūtų. Valdininkai nubaudę tą babciką yra absoliučiai teisųs, nes tai jų tiesioginė pareiga. Nejaugi jūs norėtumėte, kad valdininkas ar pareigūnas nevykdytų savo pareigos? Tai kam tada jūs jį išlaikot a? Tikriaus tam, kad jis neatliktų savo pareigos ar darbo a? Pareigūnai vadovavosi ĮSTATYMAIS ir t.t. Nejau jūs tikrai norit, kad jie pažeidinėtų tai, kas parašyta juodai ant balto a? Įstatymųs rengia TAUTOS ATSTOVAI, kokia TAUTA - TOKIE IR ĮSTATYMAI. Beabiejo įstatymų kūrybą ir leidybą labai stiprai įtakoja nedidelės, bet gerai organizuotos protingų tikslą turinčių žmonių grupės/klanai (teismo, teisėsaugos, medikų, farmacininkų, žemėtvarkininkų ir t.t., ir t.t.) t.y. žmonės " IŠĖJĘ Į ŽMONES" . Jie žino, ko siekia t.y. turi konkretų tikslą, jie turi valios tikslui pasiekti, įdeda daug pastangų tam tikslui pasiekti, kas svarbiausia jie yra vieningi, ir beabiejo turi rezultatą: NUSIPELNĖM GYVENTI GERIAU. Jų galima nekęsti, bet pripažinkim už ryžtą ir pastangas jie tikrai nusipelno pagarbos. Galim pripažinti, kad valdininkai pasiekė savo: šika ant veršių, o tie už tai susimoka, o tuo tarpu valdininkai sočiai, laimingai ir linksmai gyvena, nes jie iš tikrųjų NUSIPELNĖ GYVENTI GERIAU. Ir aplamai Lietuva - tai fantastinė šalis gyventi: čia protingas valdininkas ar pereigūnas per pora metų gali pasistatyti prabangų namą ir toks žmogus tikrai nusipelno pagarbos. Tol, kol eilinis veršis pupsos savo fotelyje prieš teliką su alaus bokalu ar gliaudys semečkas ir svaigs apie geresnį gyvenimą, jokios grybauskaitės, uogaitės, voveraitės niekuoi jam nepadės, bet kaip sako " Viltis - durniaus motina" . Galima pasakyti tik tiek: kuo ilgiau veršio užpakalis prilipęs prie fotelio - tuo geriau " TAUTOS ELITUI" , jei užpakalis prilipęs prie fotelio, vadinasi veršis dar labai gerai gyvena, tačiau TAUTOS ELITAS turėtų suprasti ir turėti saiką, nes jei jau veršis pakels užpakalį nuo fotelio, tai tas fotelis gali atskrieti ir kai ką sužaloti ar šiap atsidurti barikadose : ) P.S. kol lietuvoje didžioji dauguma gyventojų bus veršiai tai su jais ir elgsis kaip su veršiais. 
--- 

Galiu tik konstatuoti fakta, kad dabartine biurokratine sistema sukure buve sovietiniai politrukai. Estijoje tokiu dalyku nera, nee ten valdzia desovietizavo savo valstybe, o Lietuvoje pati visuomene su visa sunauja is leo ryto ir respublikos pasipriesino Landzbergio desovietizacijos istatymui. Ka uzsidirbote ta ir turite. Dabar lokite ir pjaukites del buvusiu okupantu pakaliku jums numestu kaulu. 

Va kaip bus su bet kuriuo politiku, kuris trukdys politruku biurokratijai. 
"D.Grybauskaitė: kritikuokite mane, bet nepersistenkite ir nesugriaukite valstybės" 
3w.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=23065345 
...Būrelis parlamento kanceliarijos darbuotojų ir kitų žmonių, stebėję ateinančius svečius, A. Brazauską su žmona Kristina bei V. Adamkų su žmona Alma pasitiko plojimais. V. Landsbergį ir jo žmoną Gražiną Ručytę jie pasitiko ramiai... 


Toliau copy-paste
---
литовец хуй, 2009 02 24 21:04 
bl,stebiuosi vis delto lietuvos valdininkija - sunauja...svedijoj visai jokiu projektu nereikia nedideliems gyv.namams ,ant popieriuko sukeverzojai ir nunesiai i komuna(savivaldybe),komunaras apeina kaimynus ir apklausia ,ar niekas nepriestarauja ,kas bus ten ir ten namukas statomas ir viskas,tik laikytis stat .normatyvu reikia,priesgaisrines ir kita. 

Is patirties, 2008 07 20 14:44 
Daug apkeliaves ivairiu saliu esu. Bet tokios komunistines santvarkos kaip tevyneje nesu niekur mates. Cilivizotose salyse nuosavybe yra nereguliojama "komuniagu". Jeigu turi zeme tai reiskia tu su ja gali daryti ka tau ji galva sauna. Ir nereikia prasyti komunistu malones kad pasistatytum nama ant nuosavos zemes. Gal pagaliau atsiras nors vienas zmogus kuris paduos Lietuva ieskini i Strasbura del zmogaus teisiu pazeidima ir isreikalaus kompensacijos pora molijonu.Nes kitaip musu korumpota valstybe ir toliau tyciosis is savo pilieciu. 

is patirties to Lil, 2008 07 20 15:48 
Nezinau is kur pas tave tokios zinios bet esu buves ir Olandijoje.Ir puikiai zinau ka sneku. As kai kalbejau su olandu apie tokia situacija kokia yra pas mus tai olandas niekaip negalejo suprast kad kaip turint nuosavos zemes tu su ja nieko negali daryti? Galu gale is padare isvada kad pas mus yra komunizmas <img border="0" src="i/xsmiles/laimingas.gif" alt="Laimingas" width="15"> 

Tarkime Danijoje isvis tik issiunti laiska su apitiksliu planu i seniunija kad tu stataisi nama(informuoji valdzia kad bus naujas statinis). Daugiau nieko. 
Ir nemaisyk i viena kruva medzio kirtimo Olandijoje(kur ju beveik nera, todel ir saugo) su namo statyba nuosavoje zemeje ;-) Tai yra du skirtingi dalykai.Pas mus net tyrame lauke neleidzia namuko pasistatyti. Na nebent daugiatukstasntiniais kysiais "pamaloninsi" komuniagas. 

lenkijoje, 2009 07 12 14:08 
Lenkijoje jeigu nori statytis nupesi namo brezini ant poperiuko ir nusiunti i seniunija, Per menesi seniunija turi atsiust leidima, jeigu negauni atsakymo po menesio gali legaliai statyt. 

Anglijoje, 2009 07 12 14:01 
Anglijoje yra tokia praktika, kad jeigu vienoi gatvei buvo vieno auksto namai, bet vienas kaimynas gavo leidima ir dastate dar du aukstus, tai jau visi tuoj gatvej gali sau dastatyt dar du aukstus, netgi gali statyt o po to prasyt leidimu ir klerkai isduos leidimus, o jejgu isdris neisduot, tai iskarto pralos teisma ir praras darba, negali cia buti taip, kad vienas kazka gauna pa *bliamba*u, o kiti ciu lpia. 

Siaip, 2009 07 12 12:37 
turiu 1 ha zemes, mano seima neturi kur gyventi, bet statyti zemeje be 1000 leidimu, kurie kainuoja tukstancius negalima, ar ne durniu laivas? Teko isvaziuoti i Vokietija, dabar ten statome namuka, viskas labai paprastai, medziagos pigiau nei durniu kraste, jokiu debiliavotu inspektoriu, va taip. 
Lietuvoje tukstanciai jaunu seimu, su vaikais be nuosavu butu, pagalbos nuo valstybes nulis, socialinio busto nulis, eiles tukstantines, bet nei dirbti nei statytis neleidzia. 

Anglijoje, 2009 07 12 13:54 
Anglijoje jeigu apsildisi nama gausi parama is valstybes! Jokiu leidimu nereikia! 
Netgi jeigu perstatai nama gali is karto perstatyt o po to gaut leidima, jeigu padarita viskas pagal normas klerkai negali neirigistruot pakeitimu, pofig kad buvo pastatyta be jikiu leidimu.