Tema: Re: Apsiltinai busta - mokek bauda
Autorius: T:\)
Data: 2009-07-13 10:19:29
o tu kaip susiduiantis gali pakomentuoti kokia is to nauda?
Suprantu daugiabutis - ten projektas ir priziuretojas butini. 
Bet nuosavas individualus namas, koks skirtumas kaip savininkas nusprende isleisti savo pinigus, ar efektyviai ar ne, svarbu tik kad nebutu pazeista statinio konstrukcija,kad jis nesugriutu. Apsiltinant tai sunku isivaizduoti. Galu gale pilna tu rekomendaciju ir sienu sumustiniu breziniu,. Nunesi iskokio gamintojo pasispausdines su prasymu leisti pisltiniti. Patikrinima ar namas nera kokis arhitekturos paveldas ar kokioje saugomoje teritorijoje, ar kokie kiti reikalavimai nepazeidziami (pvz priesgaisriniai) ir duodi sutikima - leidima apsiltiniti. 
O tai past kaip minejai, noriu apsiltiniti,, turiu issimti statybos leidima rekontrukciajai, o toliau noriu priduoti rekonstruota oba nauji reikalavimai elektrai, gaisriniai suagai (gegniu pries 20-30 metu tikriausiai netepdavo antipirentu ar amtispetikais) elektros instaliacija irgi greiciausiai keisti reikes, katiline irgi neatitiks reikalavimu ir t.t. 
As tai siulau, kad is langus keiciant, ar lauku duris buti reikalingas statybos leidimas. :) Kiek butu laimingu, kas tures dar pinigu gales dziaugtis gledami prie langu keitimo ir elektros instaliacija perdarydami, inspektoriai gales rankpinigiu pasirankioti, o politikai gales trimituoti apie kruva nelegaliu pazeideju.

T:) 


"Evaldas" <sanya@takas.lt> wrote in message news:h3ehk1$iun$1@trimpas.omnitel.net...
> "Ginthus" <pasakysiu@kaiprireiks.lt> wrote in message 
> news:h3egmv$hq4$1@trimpas.omnitel.net...
>> Apmirus statybos bumui valdininkija atrado kita melziama karvute. 
>> Sugrieztino reikalavimus rekonstrukcijoms ir isrado nauja darbu sriti 
>> "fasadu apsiltinimas".
> 
> Gal ir sugrieztino prieziura, bet si darbu rusis "israsta" jau seniai. 
> 
> 
>