Tema: Re: antstoliai....
Autorius: NASA
Data: 2009-06-08 14:24:58
Aišku. Ačiū už švietimą, dėl tų 4 litų bangų nekelsiu, gaila laiko. Visą kitą atstatė.

a.


"pjezo" <kaminskiukas_trinti_@delfi.lt> wrote in message news:h0inup$5qt$1@trimpas.omnitel.net...
> trumpai:
> anstolis neprivalo.
> o va teismas privalejo issiusti.
> kreipiesi i teisma, prasai stabdyti vykdyma, prasai atnaujinti terminus paduoti prietaravimus del kreditoriaus pareikstu reikalavimu.
> pagrindas-nebuvai informuotas, negalejai pasinaudoti savo teise numatyta 437 str. 2 d. 1 p.
> pateiki irodymus kad doc buvo siusti bbz kino adresu (israsas tarkim is gyv registro- jame matysis kad visai kitur gyveni).
> atnaujinus terminus bus priimti tavo priest ir prasides iprastas civilinis procesas- bylos nagrinejimas teisme...
> 
> 
> 436 straipsnis. Teismo įsakymo išdavimas
> 
> 1. Išsprendęs pareiškimo priėmimo klausimą, teismas nedelsdamas, ne vėliau kaip kitą dieną, išduoda kreditoriui teismo įsakymą ir šio Kodekso nustatyta tvarka išsprendžia laikinųjų apsaugos priemonių taikymo skolininkui klausimą.
> 
> 2. Teismo įsakyme nurodoma:
> 
> 1) įsakymo išdavimo data;
> 
> 2) teismo, išdavusio įsakymą, pavadinimas, teisėjo vardas ir pavardė;
> 
> 3) kreditoriaus vardas, pavardė, asmens kodas, adresas, o jeigu kreditorius yra juridinis asmuo, – jo visas pavadinimas, buveinė, kodas, atsiskaitomosios sąskaitos numeris ir kredito įstaigos rekvizitai;
> 
> 4) skolininko vardas, pavardė, asmens kodas (jeigu jis yra žinomas), adresas, darbo vieta (jeigu ji yra žinoma), o jeigu skolininkas yra juridinis asmuo, – jo visas pavadinimas, buveinė, kodas, atsiskaitomosios sąskaitos numeris ir kredito įstaigos rekvizitai;
> 
> 5) išieškojimo pagrindas;
> 
> 6) išieškoma iš skolininko pinigų suma, o jeigu priteisiami daiktai, – jų rinkos vertė, pavadinimas ir detalus aprašymas;
> 
> 7) išieškomų delspinigių dydis, jeigu delspinigiai priteisiami;
> 
> 8) išieškomos bylinėjimosi išlaidos;
> 
> 9) laikinųjų apsaugos priemonių rūšis, jeigu tokios priemonės taikomos.
> 
> 3. Teismo įsakyme, išduodamame pagal reikalavimus dėl išlaikymo priteisimo, be šio straipsnio 2 dalyje nurodytų reikalavimų, nurodoma skolininko gimimo data ir vieta, išlaikytinio gimimo data, priteisiamo išlaikymo dydis kiekvieną mėnesį ir priteisiamo išlaikymo terminas.
> 
> 4. Teismo įsakymas turi atitikti vykdomajam dokumentui nustatytus reikalavimus.
> 
> 5. Įsakymą pasirašo teisėjas ir patvirtina teismo antspaudu.
> 
> 6. Jeigu teismas taiko laikinąsias apsaugos priemones, teismo įsakymo nuorašas teismo įsakymo išdavimo dieną išsiunčiamas antstoliui, turto registro tvarkytojui ar kitam vykdytojui.
> 
> 7. Teismo įsakymas apeliacine ar kasacine tvarka neskundžiamas. Teismo įsakymas įsiteisėja, jeigu per šio Kodekso 437 straipsnio 2 dalies 1 punkte nustatytą terminą skolininkas nepareiškia prieštaravimų dėl kreditoriaus pareiškimo. Teismo įsakymą skubiai vykdyti negalima. 
> 
> 
> 
> 437 straipsnis. Pranešimas skolininkui
> 
> 1. Kreditoriaus pareiškimo ir teismo įsakymo nuorašai ne vėliau kaip kitą dieną po įsakymo išdavimo išsiunčiami skolininkui.
> 
> 2. Kartu su kreditoriaus pareiškimo bei teismo įsakymo nuorašais teismas išsiunčia skolininkui pranešimą, kuriame turi būti nurodyta:
> 
> 1) siūlymas ne vėliau kaip per dvidešimt dienų nuo pranešimo skolininkui įteikimo dienos sumokėti kreditoriui priteistas sumas (įskaitant delspinigius bei bylinėjimosi išlaidas), grąžinti priteistą daiktą ir apie teismo įsakymo įvykdymą raštu pranešti teismui arba pareikšti prieštaravimus dėl kreditoriaus pateikto reikalavimo;
> 
> 2) informacija, kad neįvykdžius šio straipsnio 2 dalies 1 punkto reikalavimų, teismo įsakymas įsiteisės ir kreditoriaus prašymu bus išduotas vykdomasis raštas priverstiniam išieškojimui vykdyti;
> 
> 3) informacija apie tai, kad teismas kreditoriaus reikalavimu nagrinės pareiškimą pagal bendrąsias ginčo teisenos taisykles, jei skolininkas pareikš prieštaravimus dėl kreditoriaus pateikto pareiškimo, ir apie tai, kad nuo bylos iškėlimo teisme dienos iki teismo sprendimo visiško įvykdymo skolininkas pagal Civilinį kodeksą privalo mokėti palūkanas bei įstatymuose ar sutartyje numatytus delspinigius, jeigu prievolė buvo neįvykdyta ar įvykdyta netinkamai; 
> 
> 4) informacija apie tai, kad priimdamas teismo įsakymą teismas netikrino kreditoriaus pareikšto reikalavimo pagrįstumo.
> 
> 
> 
> 78 straipsnis. Procesinių terminų atnaujinimas
> 
> 1. Asmenims, praleidusiems įstatymų nustatytą ar teismo paskirtą terminą dėl priežasčių, kurias teismas pripažįsta svarbiomis, praleistas terminas gali būti atnaujinamas. 
> 
> 2. Pareiškimas dėl praleisto termino atnaujinimo paduodamas teismui, kuriame reikėjo atlikti procesinį veiksmą, ir nagrinėjamas rašytinio proceso tvarka. 
> 
> 3. Paduodant pareiškimą dėl termino atnaujinimo, kartu turi būti atliekamas procesinis veiksmas (paduodamas skundas, dokumentai ar atliekami kiti veiksmai), kuriam atlikti praleistas terminas.
> 
> 4. Pareiškimas dėl termino atnaujinimo turi būti motyvuotas. Prie pareiškimo turi būti pridedami įrodymai, pagrindžiantys praleisto termino atnaujinimo būtinumą.
> 
> 5. Teismo nutartis, kuria išsprendžiamas procesinio termino atnaujinimo klausimas, turi būti motyvuota.
> 
> 6. Dėl teismo nutarties, kuria atmetamas pareiškimas dėl praleisto procesinio termino atnaujinimo, gali būti duodamas atskirasis skundas.
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> \"NASA" <nasius@gmail.com> wrote in message news:h0ikte$vu1$1@trimpas.omnitel.net...
> 
>> Yra du tos pačios dienos dokumentai: Teismo Įsakymas ir Teismo Pranešimas.
>> Jie, atseit būvo siųsti bet visiškai mistiniu adresu, nors visą laiką buvo ir yra realus registracijos adresas. Registracijos adresas ir sutartyje su Bite. Antstolis nevykdė jokios komunikacijos, jo įsitikinumu yra teismo įsakymas ir jis neprivalo įsitikinti ar "skolininkas" gavo teismo pranešimą. 
>> 
>> "pjezo" <kaminskiukas_trinti_@delfi.lt> wrote in message news:h0i901$av0$1@trimpas.omnitel.net...
>> > ar tik ne apie teismo isakyma kalbi?
>> > turejai buti informuotas.
>> > 
>> > 
>> > "NASA" <nasius@gmail.com> wrote in message news:h0au27$eq7$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> Del siu pretenziju kreipesi i teisma, o teismas, cituoju "pripazino rekalavima nenagrinedamas reikalavimo pagristumo". Visas sis procesas vyko neaiskia tvarka, nes manes nepasiekie joks laiskas. Antstolis nesiteike pranesti, nes atseit yra teismo sprendimas ir jie neprivalo to daryti.
>> >>