Tema: Keletas minciu apie privacia valda..
Autorius: cD-r0m
Data: 2009-06-01 14:26:26
Esu prisiklauses ivairiu mitu arba gal ir tiesu apie privacias valdas, deja neskiriu kurie teisingi kurie ne, tai gal galit pagelbet, zinau kad kai kurie is ju priestarauja kitiems, bet neretai girdziu priesingas nuomones ir pats nebezinau kuom tiket :) Jei labai tingit pasakot, galit tiesiog sudeliot Taip/Ne..

1. Zenklas 'privati valda' neturi jokios galios (net logiskai mastant, nu ir kas kad ten privati valda)

2. Zenklas 'privati valda, pasaliniams eiti draudziama' irgi neturi jokios galios (nes as galejau jo nepamatyt, tamsu buvo)

3. Kad as nepatekciau i privacia valda turi pasirupinti tos zemes, sandelio, griuvesio ar dar ko tais savininkas (typo jei tvoros ner, as einu, jei vartai atidaryti as einu ir niekas nieko negali padaryt)

4. As atejau i nepazenklinta kazkieno privacia valda (zeme, buta) pats to nezinodamas ir ikritau i atidaryta sulini, kaltas savininkas. (nes neapsitvere savo valdos + nepasirupino saugumu)

5. Turiu teise atsitiktinai ieiti i bet kuri atrakinta buta, isijungti telika ir sesti ant sofkes tol, kol savininkas nepaprase iseiti. Lygiai taip pat uzeiti i parduotuves sandeli ant kurio duru nera uzraso "pasaliniams eiti draudziama"

6. (Priesingai): savininkas turi teise man duot i aki ar siaip kitaip jega apginti savo valda ir likti teisus, net jei as nukentejau (i kuria as patekau nes jis nepasirupino kad nepatekciau, neuzrakino, nepastate tvoros ir t.t.)

7. Privati valda aptverta net minimalistine virvute tik zymincia teritorija uzsiskaito kaip aptvaras ir jau draudzia man perzengti.

Kokia isvis teisine galia turi "Privati valda", "Pasaliniams eiti draudziama" zenklai?