Tema: Re: maskarpones kremas
Autorius: F20.0
Data: 2009-12-31 13:58:45
Nesu didelė saldumynų gamintoja, bet jau Tiramisu tai gavosi pagal receptą 
visai nesudėtingai, beje į man duotą receptą dar buvo įdėta ir želatinos.


"Arj" <root@ibm.com> wrote in message 
news:hhfu2f$bbm$1@trimpas.omnitel.net...
> taigi klasikinis panaudojimo budas - tiramisu.
>
> receptu internete pilna, ir juos proporcijos stipriai skirasi
> (pvz vienam recepte 0.5l grietineles, 6 kausiniai ir 250g maskarpones, 
> kitam - 500g maskaprones, 2-3 kausiniai, ir jokios grietineles :)
>
> Is esmes i tiramisu recepta daliu  gali neziureti, bet cia YPATINGAI 
> svarbu "know-how". Paciam teko ne viena visiskai nevykusi "pagaminti".
>
> cia svarbu ir eiliskumas ka po ko, ir kaip daryti - nesugalvok 
> "optimizuoti" receptuose aprasytos darbu tvarkos.
>
> Saip kas svarbu:
> kausiniu trynius/baltymus plakti atskirai - standziai ispaktos putos siam 
> receptui ypatingai svarbu - jei neiseina isplakti baltymo iki standziu 
> putu, geriau tiramisu nepradeti gaminti - gausis tik maskarpones gadinimas 
> (o ji zaraza brangi)
>
> Grietinele receptui nebutina, bet paprastai dedama recepto "piginimui" - 
> pridejus panasiai tiek kiek ir maskarpones, skonis beveik nepasikeicia, o 
> iseiga ir savikaina pagereja. Plius grietinele visada labai gerai 
> susiplaka ir galima naudoti standiklius grietinelei - jie padeda pagerinti 
> situacija ( jei darant viska teisingiai, jokie standikliai nereikalingi, 
> bet jei daroma pirma karta neturint supratimo - grietineles standiklis 
> gali isgelbeti nuo visisko fiasko)
>
> dar maskaprone imaisoma saukstu - kai kam gaunasi ir mikseriu, bet man 
> asmeniskai mikseris "turi sumazina".
> Tiesa dabar  neatsimenu ar suri reikia imaisyti, ar i suri imaisyti - sako 
> irgi yra skirtumas.
>
> Mikrant dmau pirstelius - jei darai pirma karta, tai suvilgyk juos vos 
> vos - geriau puasiau sausi nei visikai sudreke.
> Tiesa pasakius kuo prasciau isplakta, tai tuo geriau sausesni - jie dali 
> skyscio sugeria
>
> su damu pirsteliai saip problema, ne visur ir ne visada ju buna, bet rasti 
> galima.
> O saip darant teisingai, tai net ir is nedidelio kiekio gaunasi dafiga 
> rezultato tiramisu pavidalu - savikaina tikrai nedidele ir sakyciau vienas 
> is pigiu skanestu. Bet "know-how" -  butinas.
>
>
>
> "agnesse" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
> news:hhfcfg$g05$1@trimpas.omnitel.net...
>> biskvito pertepimui galvojiu pasidaryt krema is maskarpones surio, gal 
>> kas
>> turit koki ismeginta receptuka kaip ta krema pasidaryti?
>>
>
>