Tema: kiniska sriuba
Autorius: PliuShiniS
Data: 2010-01-11 15:52:17
Receptas taip sakoma artimas lietuviskai kinieciu virtuvei :) tai manau 
kinai galit net neskaityti :D

Baltuju kinisku grybu, Kreveciu ir Vistienos Astri Sriuba

Kaiciame dideli puoda. Uzvirus H2O, dedame kubeliais supjaustyta visitenos 
krutinele (200-300gr). Imame rauksletus baltuosius kiniskus grybus (nors 
sakoma ir Liet. tokie auga, bet i raudonaja knyga itraukti tad skinti 
nevalia http://lt.wikipedia.org/wiki/Kop%C5%ABstgalvis_rauk%C5%A1lius ), as 
1 kartui naudoju puse pakuotes grybu, ten berods 100 gr gaunasi. Juos 
uzmerkiu kad isbrinktu inde salto vandens 15-20 min, tada isimu nusausinu ir 
susmulkines dedu i puoda. Verdame 20-30 min. Dedame i puoda kapotu raudonu 
cili pipiru (as naudoju savo namie augintus atominius tai uztenka 1 
pipiriuko dideliam puodui, jis biski pakapoju kad geriau atiduotu aromata ir 
astruma). Tada dedame apie 100 gr lukstentu kreveciu (as naudou saldytas, 
reik jas atsildyti ir islukstenti, bet su jomis skaniau gaunasi nei tos kur 
surime indeliuose buna). Viska paverdam dar apie 5 min, tada dedame krakmolo 
nes sriuba turi buti tirsta kaip poskistis kisielius (krakmolas istirpinamas 
saltam vandeni ir po biskuti pilamas i puoda pastoviai maisant), bet 
nepersistenkit su krakmolu nes uzmusit visu kitu ingridientu skoni. Viska 
gerai ismaisom ir Bon Apetit !