Tema: alternatyvi sildymo sistema
Autorius: T:\)
Data: 2010-09-03 15:27:00
Sveiki, 
Situacija naujos statybos namas, gyvenamo (sildomo) ploto 100 kv.m. (yra dar rusys, bet jo neskaiciuokime), visas sildymas grindinis, siuo metu sildoma su kieto kuro katilu. 
Kaimynas agituoja vestis dujas (jis susinteresuotas, kad as jungciaus nes jam pigiau bus), bet man siuo metu gerai malkomis kurentis :) Pagal jo paskaiciavima iki sklypo dujos kainuotu 4 klt (speju bus finale daugiau). Bet dar reikes katilo, ivado i nama, projektu ir t.t. Grubiai as skaiciuoju, kad duju ivedimas su katilu, pajungimais ir pan. kainuos 10 klt. (jei neprisikabins prie langu dydzio ar kokiu priesgaisriniu duru nebuvimo). Taip pat speju, kad dujininkai kai jau pasirasysi sutarti su jais reikalaus ir suvartoto kazkoki sutarta duju kieki per metus. Kaip ir prisirisi ir isipareigoji, o as to nenoriu. Taigi kokios butu dar alternatyvos turimai KKK sistemai, jei biudzetas 10 klt. Tai galetu buti kaip antroji sildymo sistema kai kur isvaziuoji ar tingis kurti kkk arba kai orai nera dar labai salti +5-5,  ir, kad butu pakankamai pigi eksplotacija. 

Mano variantai kas ateina i galva:
1. malkine krosnele - irengimas turetu tiplti i 10 klt, pliusai: pigi eksplotacija, veikia ir nesant elektrai, estetika. Minusai nera jokios autonomijos (ijungei ir palikai) plius prieziura kaip ir su KKK. 
2. dujos - irengimas, kazin ar tilps i 10 klt (tarkime tilps). Pliusiai - ijungei ir pamirsai, lankstus reguliavimas. Minusai isipareigojimai dujoms (greiciausiai), eksplotacijos kaina. 
3. Oro kondicionieriai - speju reiktu 2-3 vnt (3 kambariai + virtuve, bet kaip alternatyviai sildymo sistemai, pvz miegamasisi gali buti ir nesildomas, gal uztektu silumos prietkejimo kambariu). Lankstus irengimas (gali pasistatyti veina, paskui jei patiks kitam kambaryje). manau turetu tilpti i 10 klt (net jei imti koki daikina uz 4.5 klt, dvi kondiskes jau iseina, bet galima gal ir pigesne statyti). Pliusas vasara gauni saldyma :) Nezinau tik del eksplotacijos - bet manau kokius 3 kartus pigiau nei elekra sildytis, idomu ar pigiau uz dujas :) Tik va zmonai nepatinka kai kondiskes pucia ora i veida :)
4. Silumos siurblys oras/vanduo. Neisivaizduoju ar tilptu i 10 klt biudzeta. Butu jungiama prie grindinio sildymo ir kai nesalta sildomasi silumos siurbliu, kai lauke atsala pasileidzia kkk. Eksplotacija manau tas pats kas su koniske. Saldymo kaip ir netenki (nebent vesinti pacias grindis), bet turi karsto vandens ruosima. 
5. Skysto kuro katilas - na cia pliusiai minusai manau labai pansus i dujinio sildymo. 

Kokie jusu pamastymai. I kokia alternatyvia sildymo sistema geriau investuoti 10 klt? Kas ka naudoja?

T:)