Tema: Re: Sveikatos tyrimai ir sveikatos sustiprinimas
Autorius: Bone Daddy
Data: 2014-05-25 20:55:57
gyvuliai savaime nesilaikydavo, o juos reikėjo kažkuo šert, skirtingai nuo 
sūdytos mėsos.
Daug maisto veždavosi džiuvėsiuose, sausainiuose.
Nu ir kokas retkarčiais užmesdavo kabliuką ar kablį. jeigu jie taip masiškai 
būtų valgę žviežią žuvį, galbūt netaip masiškai būtų sirgę skorbutu.
  o aš nieko nepasakoju, o prisimenu ką vaikystėj skaičiau knygoje 
"Kapitonas Džeimsas Kukas", ten apie tai gana išsamiai aprašyta.

"ALORA"  wrote in message news:llt9n7$66d$1@trimpas.omnitel.net...

druska - konservantas, tik taip mėsą galėjo vežtis. be to, veždavosi ir
gyvus gyvulius - jie laikydavosi ilgiau. Kartais. Antra vertus, dedis
briedus čia pasakoja, nes už borto buvo dafiga žuvies, tad mėsa nebuvo
pagrindinė atsarga. Vanduo daug svarbiau, bet jį rinkdavo lietui lyjant.




"valytojas"  wrote in message news:llt1h2$2ib$1@trimpas.omnitel.net...

Istorijos gerai neišmanau, bet kaip su gėlu vandeniu?
Kuo daugiau sūdytų lašinių tuo daugiau gėlo vandens poreikis manau..