Tema: Stuburo ivara
Autorius: Audrius
Data: 2014-10-04 13:01:58
Sveiki,

Po ilg kankinimusi pradjau mastyti apie stuburo operacij. Taiau i nuotrauk ir apraymo niekaip nenustatau ar tai vidin ivara ar iorin, kas padtu apsispresti, nes ko gero nuo to priklauso ir operacijos rizikingumas. Masaai ir elektros terapijos tik iek tiek palengvina skausmus, o rimtoms manktoms dar tik ruoiuosi, lengvas darau, bet ............  Gal sakau kas nors ivad iverstu  suprantam moni kalb ir patartu dl operacijos tikslingumo?
Foto prisegu, o ivada tokia:
_______________________________________________
Tyrimo tipas: CT
Tyrimo apraymas: Stuburo L2-S1 srities kompiuterins tomografijos tyrimas Nr. 3929 Patiesinta fiziologin lordoz.
L3 slankstelio kno virutinje ir apatinje dengiamosiose ploktelse matomi Schmorlio mazgai L4/L5 lygmenyje deinje mediolateraliai matoma stambi intervertebrinio disko ivara (sagitalinis matmuo 1,1 cm), rykiai siaurinanti deinij ir vidutinikai - kairij lateralines stuburo kanalo kienes; saikingi deformuojanios spondiliozs poymiai
L5/S1 lygmenyje - deformuojanios spondiliozs poymiai ir intervertebrin osteochondroz; abipus saikingai susiaurjusios intervertebrins angos.
Paravertebriniai audiniai be pakitim.
Ivados: saikingi degeneraciniai stuburo pakitimai; stambi L4/L5 disko ivara deinje mediolateraliai.
_______________________________________________

Apskritai tai domu kokia i dien situacija su stuburo operacijomis? Ar labai rizikuoiau nusprendes operuotis? Kokios alternatyvos?

Labai dkui u pamastymus.