Tema: Re: Visual Studio 2008
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2012-01-24 14:01:28
"Vasaris" <none@none.none> wrote in message news:jfm0pa$ugc$1@trimpas.omnitel.net...
> "Jornada Del Muerto" <jornada@lythum.lt> wrote in message news:jfjeqn$mid$1@trimpas.omnitel.net...
>> Oops ne Windows2008, o windows8 :D is inercijos pieva parasiau :)
> 
> 
> mikrosuksas niekada su ne-PC įrenginiais neturėjo jokios sėkmės. Pas juos mąstymas kreivai "parašytas" ant šito kanto.

Vien paemus Microsoft SQL Server mobile/CE edition  skirta PDA, visumoje tai duomenu baze 1 faile, bet problemos tame:

1. Kad duombaze sukurt ner kazkokio toolso (nebent jis atsirado nuo VS2008), na paprastai tenkdavo sukurti duombaze paprastame MSSQL (kas reiskia kad turi tureti ji dar kompe), o tada publishinti, kad gauti MSSQL CE duombaze kuri buna PDA, beje visual studio 2003 laikais tam publishinimui dar tekdavo ir specialia programa rasyti ir kisht kazkaip per IIS (reikdavo ir to dar)... zodziu per atbula gala viskas;

2. Sios DB talpumas/performance buvo prasti, turejau reikalu kai teko toki softa perdarineti, buvo vieno veikeljo rasyta programa delninukams, skirta inventorizuoti sandeli ir vesti sandelio apskaita po ji vaikstant, o klientai tada paprastai nori gan daug informacijos, kad eitu i PDA ir visus klientus sukraut ir visas prekes ir t.t... aisku DB priklauso nuo strukturos, bet su ta pacia struktura MSSQL CE (aka mobile) pajegdavo laikyti apie 5000 prekiu irasu, o kada perdariau viska ir panaudojau SQLite tilpti pradejo ir virs 100 000 prekiu, aisku reikalavimas buvo 20 000, bet ant durniaus pabandeme daugiau sukrauti :) tiesa su 100k ieskojo konkretaus barkodo kelias sekundes.

    Pagrindine kliutis talpai buvo tai, kad tuo metu dar visokios flash atmintys buvo brangokos ir eidavo specialus daug daugiau kainuojantys, kartais net daugiau uz paprastus PC pramoniniai delninukai su smugiu atsparumais, barkodu skaitytuvais ir tt.... hardwaras buvo brangokas, bet MSSQL CE DB faile tos pacios db strukturos duomenys uzimdavo kazkur 10 kartu daugiau vietos nei  SQLite db faile.

P.S. 

Beje kadangi teke sukurti ne viena programa skirta WindowsCE tai vaizda susidariau ne koki, WinCE PDA irenginiu is viso pradejau nepernesti ir Microsoft Active Sync'o ir visu jo problemu su connectivity tarp PDA ir PC, beje windows mobile center ne ka geriau viskas veikia! Kaip sakant uzeina retkarciais, kad veikia ar neveikia nuo kazko ir tenka ir kompa perkraudineti ir viska, visokiu za*obu ten su jais buna, gali pusdieni prasibovyti vietoj to kad dirbti nes kazkas neveikia kaip turetu ir tenka isgooglinti visa interneta kol randi kazkokia iseity per atbula gala :)


JDM.