Tema: Re: teise i gyvenima.
Autorius: Vasaris
Data: 2011-09-13 00:23:34
"finalinis kontaktas" <jumoras@komedija.lt> wrote in message news:j4l8hi$uv3$1@trimpas.omnitel.net...
> man 31, bet man atrodo, kad gyvenime gaut pinigus sunku.

Gauti - lengva, ypač jeigu sąžinė ilsisi kur nors spintelėj.
Uždirbti - gali būti ir sunku.

> tik statybos, pagalbinis darbininkas ir viskas ir neatrodo, kad
> tai keistusi...

Labai paprasta - užsiregistruoti apylinkės PSC (psichinės sveikatos centre) ir prašai pagalbos formuojant socialinius įgūdžius: savęs priežiūros (maistas, apranga, švara), nepriklausomybės, darbo (ne "prievartinio" statybose, o toks kuris būtų bent jau kompromisas tarp uždarbio ir minimalaus pasitenkinimo), taip pat grupinės tarpusavio pagalbos. Rasi orientaciją. Jei nebaigei mokslų - padėti galima ir ten. Jei matys reikalą - siūlys vaistus. Jie nieko nesprendžia, bet gali kardinaliai pagreitinti procesą ir išmušti iš "ydingo rato".

Ir čia visai nėra gėda, kad ir kas tau ką sakytų, ką apie tai galvotų, komentuotų ir pan. Tai fantastiškas šancas ir nereali prabanga, kurios tavo tėvų kartos žmonės neturėjo, ir dar labai didelis klausimas, ar visuomenė tokias paslaugas galės išlaikyti ateityje. Griebk šancą už uodegos!

Pradinis reikalavimas elementarus - sugebėti sau pripažinti faktą, kad vienokių ar kitokių problemų ir gal net visai norėti pabandyti ką nors pakeisti. Jei nesitikint ką nors laimėti, tai bent jau įvairovės dėlei.