Tema: Re: Q: Banko sąskaitos atidarymo klausimynas
Autorius: Jonas Jonaitis
Data: 2011-04-01 14:12:35
Na o iš atsakymų matau, kad visiškai nesupratai tos deklaracijos esmės. Ji yra skirta pinigų plovimo prevencijai.


"Vasaris" <none@none.none> wrote in message news:in2a18$7bp$1@trimpas.omnitel.net...
> "Jonas Jonaitis" <jonas.jonaitis@jonava.lt> wrote in message news:in1tvt$oit$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tai pala, kokia problema? Prašo pateikti informaciją, kurios nenori pateikti ar tiesiog nepatinka prašoma užpildyti forma?
> 
> Be abejo, nenoriu teikti dalies informacijos ir su visiškai pagristais argumentais, o kitais atvejais, net jei ir nėra argumentų, tai patys klausimai - idiotiški remiantis bendru supratimu.
> 
>> 1. jei atidarai įmonę, vistiek  turi įtarimą kokia bus apyvarta. na nebent "ant durniaus"
> 
> Mano apyvartą valstybė mato per mano sumokamus mokesčius ir teikiamą kasmetinę finansinę atskaitomybę, pagal TAS ir dargi auditą. Visiškai neprivalau jai atskleisti savo verslo planų, nes ji manęs nekredituoja - tai aš ją kredituoju savo mokesčiais, o ji dar nesugeba subalansuoti pinigų srautų ir dar skolinasi. Būčiau pilnas idiotas pasitikėdamas tokiu partneriu. Ne partnerystės idėja apskritai, o būtent konkrečiu partneriu ir jo būkle.
> 
>> 2. Nėra
> 
> Esmė ne kad nėra, o tame, kad tai tiesioginis kišimasis į ūkinių operacijų suverenumą ir būtent suverenumą sąžiningai veikiančių subjektų, nes tie, kurie remia teroristus ir plauna pinigus, tai randa ir gerokai paprastesnes schemas ir bomžus susamdo ir pan. Ir priedo pas mus valstybėje yra nemenkai išreikštas polinkis su šia informacija elgtis kaip su sava - neatsakingai ir savo poreikiams, neretai su rimtais psichikos iškrypimais. O jei dar vykdant rimtesnį verslą, kuris kertasi su kuria nors valstybės "natūralia" monopolija - gali ir rimtesnių bėdų susilaukt.
> 
>> 3. pirmiausia, tai ne visos įmonės yra registruotos Lietuvoje. Antra, pabandyk atsakyti sau, kas yra UAB "Maxima prie tavo namų" akcininkas? VP Market. Kas yra naudos gavėjas? Numavičius
> 
> Manęs visiškai nekaso, kas yra deklaruotas naudos gavėjas esant tokiai mokestinei naštai - nes pats klausimas yra eufeministiškai dvejamintiškai šizofreniškas. Naudos gavėjas pasimato per sumokamą GPM'ą, jei grubiai. O jei negrubiai - visi daugiau ar mažiau mane supantys žmonės.