Tema: Re: Rūkymo džiaugsmai
Autorius: bzik
Data: 2014-07-08 11:16:08
gali būt dėl pačios alksnio medienos. Žuvies nerūkau, tik vištą ar kiaulę 
sausos obels dūmu. Jokio pašalinio kvapo ar skonio.

"Jurga"  wrote in message news:lpg8ur$akv$1@trimpas.omnitel.net...

Sveiki visažiniai gurmanai,

gal galėtumėte patarti pradedantiems "rūkoriams" mėgėjams, kodėl rūkoma
mėsa ar žuvis įgauna rūgštumo?
Rūkykla minimalistinė, nešiojama, rūkoma dažniausiai ant alksnio
pjuvenų, pridedant kokių eksperimentinių žolynų. Na, ir rūkymas toks
gana greitas - žuvį stambesnę apie 40 min., mėsgalius ilgiau. Bandėm ir
karščiau, ir šalčiau... Gal drėgmė kokia įtakos turi, jei, pvz.:
pjuvenos drėgnos?