Tema: Re: Ispaniska kumpis
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2013-01-30 09:48:54
tai visishkai skirtingi pateikalai. kaip ir arkliena ir brediena.

o pirkti ir ragauti ce jamonseranus pvz mes pradejom po to kai paragavom ju 
pas pacius tuos ten espanus perkancius vietinej krautuvelej po nebrangei ir 
dailei supjaustitus ishkarto ;)


"ShowmanaZ"  wrote in message news:ke9ipk$6uo$1@trimpas.omnitel.net...

meh.
Jau neužpykit, bet _ispaniškas kumpis_ iš principo negali būti skanus. Nes
nu... jis.. Iš.. Kiaulas....
Aš suprantu, tradicijos tuose kraštuose, įpranti nejaust tų neigiamų
niuansų, kurie net nelavintam gomuriui turėtų būti jaučiami. Pas mus
tėvonijoje galioja kitos priežastys, garbinga vieta supermarkete, didelė
kaina, tai automatiškai iškelia šintą produktą į išskirtinę vietą,
marketininkų vadinamą (blin, užkrito, nu tipo prekė, kurios pirkimas didėja
sulyg jos kaina, ir kurią perka dėl statuso, vienas ten tų
paklausos-pasiūlos paradoksų).
Kiaula pavytinta tampa kartoka, pagrinde dėl riebalų. Ten tie nemaloniai
geltoni dariniai ant tų kumpių.
Nustokit pirkt tuos ispanų tradicinius meh, gal geriau pasivytinkit patys
sau jautienos vidinę išpjovą, kaip tik maksimose jau kuris laikas yra
parduodamos praktiškai visose didesnėse. Dar nebandiau maximinės, bet netgi
prastos kokybės jautux bus jum žymiai skanesnis nei ispaniškas kiaulux.
Patikėkit.


-- 
Išskirtinių pirčių įrengimas: www.tavopirtis.lt
http://www.facebook.com/pages/Pirciu-irengimas/132860676752473?ref=mf


"Eyjafjallajökull" <domodo@gmailas.com> wrote in message
news:ke2snl$9jj$1@trimpas.omnitel.net...
> Taigi, nusipirkau Jamon'ą:) Toks ~5kg, be kaulo.
>
> Vartojamas karts nuo karto pasipjaustant, tad mažiausiai mėnesiui jo 
> pakaks:)
>
> Klausimas - kaip ir kur laikyt?