Tema: Re: Paðalusios vynuogës
Autorius: Povilas
Data: 2012-11-11 15:58:07
Aitrumas vyne daznai yra todel,kad vynas yra blogai isvedintas,brendimo 
metu.

"lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message 
news:k7gg8l$ssj$1@trimpas.omnitel.net...
> Ko tais sausokas vynas sėkmingai gaunasi be matavimų ir pirktinių
> mielių... vanduo + sultys + cukrus + butelis su burbuliatorium...
> minusas - kai kada išlendantis aitrumas, bet čia turbūt dėl smulkintų
> kauliukų ir ne visais atvejais...
>
> lllll
>
>
> On 2012.10.30 13:38, Justas wrote:
>> jo :) ir tada prasideda zaidimai su hidrometru, visokie matavimai ir
>> kiti mazochizmai, kam jauciu alergija :) cia su salyga jei nori gaut
>> rezultata panasu i sausa vyna. jeigu tikslas gaut tradicini lietuviska
>> saldu vaisiuka tai turbut ir nereik tu matavimu
>>
>> 2012.10.30 11:19, Gipsas rašė:
>>> koks? og reikia deti cukraus..ir nieko cia nepadarysi
>>> "QFX911" <turbosg@gmail.com> wrote in message
>>> news:k6o1q6$526$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> oki, kad jau tokia diskusija uzvire ir man idomus vienas klausimas:
>>>> elementaru, kad pas mus vynuoges nespeja tiek sunokti kaip pietuose,
>>>> sukaupia gerokai maziau cukraus, tikrai su organiniu rugsciu perteklium
>>>> pastoviai tenka susidurti. Koks budas ji isbalansuoti labiausiai
>>>> priimtinas?
>>>>
>>>> qfx911
>>>>
>>>>
>>>> "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message
>>>> news:k6mm99$8s1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> normalios vyno mieles randamos ant pacios vynuoges :)
>>>>>
>>>>> ice wine skirtos vynuoges turi ne "pasalti" kaip cia kad rase o
>>>>> normaliai susalti, nemaziau -7 celsijaus. rinkt reikia mikliai nakti
>>>>> ar paryciais ir apdorot nespejus joms atsilti. beto labai svarbu yra
>>>>> oro salygos iki tu vynuogiu susalimo, kartais jos sugenda, kartais
>>>>> nepakankamai susala, kartais persala. ten nemazai faktoriu groja..
>>>>> ne kiekvienais metais pavyksta ji padaryt.
>>>>> pats principas sito vyno yra toks, kad susalus uoguose vandeniui jis
>>>>> turi likti prese, o bega toks sulciu "koncentratas"
>>>>> iseiga tokio vyno yra idomi, gaunasi apie puslitris is 15kg vynuogiu.
>>>>> esu is rieslingo siektiek pasidares bet vis dar nenusiteikes ragaut.
>>>>>
>>>>> o kas liecia lietuviskas vynuogiu vyno darymo tradicijas, pirktines
>>>>> mieles, visokius skiedimus tai ziauru paprasciausiai skaityt :)
>>>>> geriau nekomentuosiu. tiesa visokio lygio izvratu yra, kazkur spaudoj
>>>>> skaiciau kad pasvalio rajone yra super vynuogiu augintojas, ten
>>>>> galybe rusiu turi ir eksperimentuoja, bet jam paciam skaniausias yra
>>>>> burokeliu vynas, tai ka cia ir bepridurt :)
>>>>>
>>>>> siaip kad atsakyt i klausima tai vyna gali daryt, tik neaisku kas ten
>>>>> gausis, kiek naturaliu mieliu ir cukraus jos tures. musu klimate reik
>>>>> priedu ir moket su jais zaist. del to neprasidedu ir techniniu
>>>>> vynuogiu neauginu. siaip ice wine yra ivairiu, ten juos pagal
>>>>> susitarima ir prietarus daro. vieni sako kad pakartotinis uzsalimas
>>>>> kenkia, kiti ta specialiai propaguoja. gali bandyt ir tu, t.y. laukt
>>>>> kol jos normaliai uzsals. aisku tokiomis oro salygomis koks yra musu
>>>>> klimatas tai ten dar pelesio reik saugotis, bet jis jau turetu but
>>>>> seniau pasirodes jei taip buvo lemta.
>>>>>
>>>>> 2012.10.29 21:09, M20 rase:
>>>>>> Del Medejos ir vyno mieliu gal placiau, Povilai?
>>>>>> Kur gaunamos normalios vyno mieles, ir kas yra su tom kur Medejoj?
>>>>>>
>>>>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message
>>>>>> news:k6mgni$338$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> Drasiai gali daryti,o jei gausi kur nors normaliu vyno mieliu (ne is
>>>>>>> Medejos), tai tikrai gausis normaliai.Jei matysi,kad sultys per
>>>>>>> rugscios,o
>>>>>>> tai beveik garantuota su lietuviskom vynuogem,tai kazkiek praskiesk
>>>>>>> jas.
>>>>>>>
>>>>>>> "zauras" <nerix@hotmail.com> wrote in message
>>>>>>> news:k6lvda$e7u$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>> Sveiki,
>>>>>>>> taip netikëtai uþsnigus vynuogës liko kaboti. Aiðku, ðalèio gavo
>>>>>>>> kaþkiek.
>>>>>>>> Kaip manot, ið tokiø galima dar vynà daryt gërimui, o ne iðpylimui?
>>>>>>>> Ar palikt paukðèiams?
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>