Tema: Re: Paðalusios vynuogës
Autorius: Justas
Data: 2012-10-30 14:38:58
jo :) ir tada prasideda zaidimai su hidrometru, visokie matavimai ir 
kiti mazochizmai, kam jauciu alergija :) cia su salyga jei nori gaut 
rezultata panasu i sausa vyna. jeigu tikslas gaut tradicini lietuviska 
saldu vaisiuka tai turbut ir nereik tu matavimu

2012.10.30 11:19, Gipsas rašė:
> koks? og reikia deti cukraus..ir nieko cia nepadarysi
> "QFX911" <turbosg@gmail.com> wrote in message
> news:k6o1q6$526$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> oki, kad jau tokia diskusija uzvire ir man idomus vienas klausimas:
>> elementaru, kad pas mus vynuoges nespeja tiek sunokti kaip pietuose,
>> sukaupia gerokai maziau cukraus, tikrai su organiniu rugsciu perteklium
>> pastoviai tenka susidurti. Koks budas ji isbalansuoti labiausiai
>> priimtinas?
>>
>> qfx911
>>
>>
>> "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message
>> news:k6mm99$8s1$1@trimpas.omnitel.net...
>>> normalios vyno mieles randamos ant pacios vynuoges :)
>>>
>>> ice wine skirtos vynuoges turi ne "pasalti" kaip cia kad rase o
>>> normaliai susalti, nemaziau -7 celsijaus. rinkt reikia mikliai nakti
>>> ar paryciais ir apdorot nespejus joms atsilti. beto labai svarbu yra
>>> oro salygos iki tu vynuogiu susalimo, kartais jos sugenda, kartais
>>> nepakankamai susala, kartais persala. ten nemazai faktoriu groja..
>>> ne kiekvienais metais pavyksta ji padaryt.
>>> pats principas sito vyno yra toks, kad susalus uoguose vandeniui jis
>>> turi likti prese, o bega toks sulciu "koncentratas"
>>> iseiga tokio vyno yra idomi, gaunasi apie puslitris is 15kg vynuogiu.
>>> esu is rieslingo siektiek pasidares bet vis dar nenusiteikes ragaut.
>>>
>>> o kas liecia lietuviskas vynuogiu vyno darymo tradicijas, pirktines
>>> mieles, visokius skiedimus tai ziauru paprasciausiai skaityt :)
>>> geriau nekomentuosiu. tiesa visokio lygio izvratu yra, kazkur spaudoj
>>> skaiciau kad pasvalio rajone yra super vynuogiu augintojas, ten
>>> galybe rusiu turi ir eksperimentuoja, bet jam paciam skaniausias yra
>>> burokeliu vynas, tai ka cia ir bepridurt :)
>>>
>>> siaip kad atsakyt i klausima tai vyna gali daryt, tik neaisku kas ten
>>> gausis, kiek naturaliu mieliu ir cukraus jos tures. musu klimate reik
>>> priedu ir moket su jais zaist. del to neprasidedu ir techniniu
>>> vynuogiu neauginu. siaip ice wine yra ivairiu, ten juos pagal
>>> susitarima ir prietarus daro. vieni sako kad pakartotinis uzsalimas
>>> kenkia, kiti ta specialiai propaguoja. gali bandyt ir tu, t.y. laukt
>>> kol jos normaliai uzsals. aisku tokiomis oro salygomis koks yra musu
>>> klimatas tai ten dar pelesio reik saugotis, bet jis jau turetu but
>>> seniau pasirodes jei taip buvo lemta.
>>>
>>> 2012.10.29 21:09, M20 rase:
>>>> Del Medejos ir vyno mieliu gal placiau, Povilai?
>>>> Kur gaunamos normalios vyno mieles, ir kas yra su tom kur Medejoj?
>>>>
>>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message
>>>> news:k6mgni$338$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Drasiai gali daryti,o jei gausi kur nors normaliu vyno mieliu (ne is
>>>>> Medejos), tai tikrai gausis normaliai.Jei matysi,kad sultys per
>>>>> rugscios,o
>>>>> tai beveik garantuota su lietuviskom vynuogem,tai kazkiek praskiesk
>>>>> jas.
>>>>>
>>>>> "zauras" <nerix@hotmail.com> wrote in message
>>>>> news:k6lvda$e7u$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Sveiki,
>>>>>> taip netikëtai uþsnigus vynuogës liko kaboti. Aiðku, ðalèio gavo
>>>>>> kaþkiek.
>>>>>> Kaip manot, ið tokiø galima dar vynà daryt gërimui, o ne iðpylimui?
>>>>>> Ar palikt paukðèiams?
>>>>>
>>>>
>>>>
>>
>>
>