2012-05-16 14:43, ALORA rašė: > švitrinantį ir minkštinantį poveikį turi visos vaisių rūgštys (AHA). Tai > nėra alerginė reakcija, greičiau skirtingas reagavimas į to paties > laipsnio dirginimą. > > nežinau, kaip dėl bromelaino (man atrodo, jis išgaunamas iš ananasų > stiebų, ne iš vaisių, bet tiksliai nežinau), bet kivio pagrindinės > 'dirginančios substancijos yra aktinidinas (enzimas) ir papainas > (proteazė). Jie turi irgi mėsos minkštinamąjį (virškinamąjį, jei > liaudiškai) poveikį. Neistveriau. Enzimai lietuviskai yra banalus _fermentai_, tai bendras katalitine funkcija pasizyminciu baltyminiu junginiu pavadinimas. Jie skirstomi i eile klasiu, viena is kuriu - proteazes. Is viso to seka paprasta mintis - nerasyk susimildama "enzimas", tai labai-labai ne fengshuj S.