Tema: Re: Ananasas
Autorius: eSSas
Data: 2012-05-16 20:07:50
2012-05-16 14:43, ALORA rašė:
> švitrinantį ir minkštinantį poveikį turi visos vaisių rūgštys (AHA). Tai
> nėra alerginė reakcija, greičiau skirtingas reagavimas į to paties
> laipsnio dirginimą.
>
> nežinau, kaip dėl bromelaino (man atrodo, jis išgaunamas iš ananasų
> stiebų, ne iš vaisių, bet tiksliai nežinau), bet kivio pagrindinės
> 'dirginančios substancijos yra aktinidinas (enzimas) ir papainas
> (proteazė). Jie turi irgi mėsos minkštinamąjį (virškinamąjį, jei
> liaudiškai) poveikį.

Neistveriau. Enzimai lietuviskai yra banalus _fermentai_, tai bendras 
katalitine funkcija pasizyminciu baltyminiu junginiu pavadinimas. Jie 
skirstomi i eile klasiu, viena is kuriu - proteazes. Is viso to seka 
paprasta mintis - nerasyk susimildama "enzimas", tai labai-labai ne fengshuj

S.