ananase yra fermento (bromelano), kuris dalyvauja kitu baltymu skaidyme. pramonej jis vartojamas kaip naturalus mesos minkstintojas. vartojamas ir medicinoj, bet tiek nezinau, kad galeciau komentuot, jo buna visokiu papildu sudetyse. liaudiskai tairiant ,nemalonus burnos pojuciai atsiranda butent del to, kad, jis ardo burnos gleivine. bromelano daugiausia yra ananaso kote ir zieveje. todel norint isvengti (tikrai ne visiskai) nemaloniu pojuciu vertetu ananasa normaliai ispjaustyti, kad liktu tik minkstimas. trumpiau tariant kuo maziau burna liesti ananso zieve. taip pat maziau prinokes ananasas minkstime tures daugiau to fermento. aisku ir zmones nevienodai jautrus tam. 2012.05.15 10:07, Indraja rašė: > He, tamsta ne vienas saim pasauly. > As dar nuo vaikystes kankindavaus, kai saldytu ananasu po blatu > gaudavom... Liezuvis kaip su svitriniu praeitas ir t.t. Brrrrrrrrr > Nuo "barbarisiniu" saldainiu - nepajutau to paties, na - senai valgiau, > gal nepamenu. Kazkas panasaus darosi ir nuo kiviu, tik ne taip baisiai, > kaip nuo ananasu. Zodziu, dristu teigti, kad kazkokia alergine reakcija > ar pan.? Dantys ir dantu pasta - niekuo deta. > Emiau vadovautis a.a. Simkunaites rekomendacijomis, kad reikia valgyti > tai, kas auga jusu gimtojoje klimatineje juostoje - ir sakyciau beveik > nesusiduriu su mineta problema.