švitrinantį ir minkštinantį poveikį turi visos vaisių rūgštys (AHA). Tai nėra alerginė reakcija, greičiau skirtingas reagavimas į to paties laipsnio dirginimą. nežinau, kaip dėl bromelaino (man atrodo, jis išgaunamas iš ananasų stiebų, ne iš vaisių, bet tiksliai nežinau), bet kivio pagrindinės 'dirginančios substancijos yra aktinidinas (enzimas) ir papainas (proteazė). Jie turi irgi mėsos minkštinamąjį (virškinamąjį, jei liaudiškai) poveikį. "Stilius" <nera@ne.lt> wrote in message news:jovk4s$q6e$1@trimpas.omnitel.net... > > "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:jougsc$4ok$1@trimpas.omnitel.net... >>o kam. taigi ir kivei pakankamai patikimai suga(i)dina mesa ;) > > :) su visais vaisiais galima gadinti. Geriausias yra troškinys su paprika ir saldžiarūgščiais obuoliais. >