Tema: Re: Aliejus keoimui?
Autorius: eSSas
Data: 2012-03-06 19:59:51
2012-03-06 11:52, Tomas rašė:
> On Thu, 01 Mar 2012 15:20:22 +0200, ALORA <alora@griauztas.cool> wrote:
>
>> girdėjau pletkus (iš britų mogslinykų srities), kad riebaluose
>> esančios nesočiosios riebalinės rūgštys kaitinamos virsta
>> kancerogenais. Ta prasme, tas aliejus, kuris yra labai sveikas valgyti
>> neapdorotas karščiu, visiškai nesveikas, kai jis kaitinamas. Nežinau,
>> ar tiesa
>
> Žinau, kad ateis essas ir išjuoks mane, bet aš taip pat girdėjau, kad

Kazi kodel turetau? Truputi juokingi tik tie "britu mokslininkai", o 
kitkas gal net labai gali but tiesa. Nesu maisto technologas ir vezio 
tyrimais neuzsiimu

> britų mokslininkai nesočiąsias riebalines rūgštis dar skirsto į
> mononesočiąsias ir polinesočiąsias. Tai va pirmas galima kaitinti ir
> nieko joms nesidaro, o antrų kaitinti negalima. Alyvų aliejuje
> daugiausia pirmųjų, o tarkim rapsų aliejuj - antrųjų. Dėl to ant
> alyvuogių aliejaus galima kepti, o ant rapsų - nerekomenduotina.

Is organines chemijos puses makes sense

S.