Tema: Re: Aliejus keoimui?
Autorius: ALORA
Data: 2012-03-06 12:51:05
nujo, kuo daugiau to nesotumo, tuo blogiau kaitinant. Mononesočiosios irgi turi tą poveikį, bet jis nėra toks koncentruotas, kaip 
poli

"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:op.waqtqffntskzlc@tomas2...
> On Thu, 01 Mar 2012 15:20:22 +0200, ALORA <alora@griauztas.cool> wrote:
>
>> girdėjau pletkus (iš britų mogslinykų srities), kad riebaluose esančios  nesočiosios riebalinės rūgštys kaitinamos virsta 
>> kancerogenais. Ta  prasme, tas aliejus, kuris yra labai sveikas valgyti neapdorotas  karščiu, visiškai nesveikas, kai jis 
>> kaitinamas. Nežinau, ar tiesa
>
> Žinau, kad ateis essas ir išjuoks mane, bet aš taip pat girdėjau, kad  britų mokslininkai nesočiąsias riebalines rūgštis dar 
> skirsto į  mononesočiąsias ir polinesočiąsias. Tai va pirmas galima kaitinti ir nieko  joms nesidaro, o antrų kaitinti negalima. 
> Alyvų aliejuje daugiausia  pirmųjų, o tarkim rapsų aliejuj - antrųjų. Dėl to ant alyvuogių aliejaus  galima kepti, o ant rapsų - 
> nerekomenduotina.