Tema: Re: Jautienos brandinimas
Autorius: SMart
Data: 2010-05-07 14:48:05
Brandinau išpjovą ir nugarinę. Kvapas nenešė į papuvusią, konsistencija 
irgi. Čia gal labiau psichologiškai atrodė :)

p.s. bet skonis ir minkštumas kepant steiką tikrai ženkliai pagerėjo.

> o kvapas? Kodėl atrodė papuvusi? ir kurią dalį brandinai?
>
> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
> news:mn.3b627da5c41b65fa.0@gmail.com...
>> Bandžiau. Efektas tikrai jaučiasi. Reikia dėti į sandarų maišelį (aš 
>> naudojau skirtus produktų šaldymui) ir laikyti 1-4 C temperatūroj. Man 
>> geriausias laikas apie 6-7 dienos. Vėliau pradėjo vaidenti jog mėsa 
>> papuvusi, nors taip nebuvo. Jautiena ženkliai patamsėja ir pasikeičia 
>> struktūra.
>>
>>
>>> Buvo pasirodziusi mintis, kad jei noirma tureti minksta, reikalingas 
>>> brandinimas.
>>>
>>> Taigi gal placiau papaskotumete kaip brandinama jautiena? :)
>>
>>