Tema: Re: kodel skanu?
Autorius: Ruta
Data: 2009-12-12 15:04:42
Būtent taip. Ir ne taip ir mažai.

Užtai, pvz., riebus jogurtas yra skanus ir pats savaime, o liesas - 
labai jau rūgštus (kalbu apie natūralų, be priedų) ir tik "mėgėjams" :)

Daiva D. schrieb:
> O todel, kad yra medziagu, kurios netirpsta vandenyje, bet tirpsta riebaluose, jos ir suteikia skoni.
> 
> "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:hfr0pn$ton$1@trimpas.omnitel.net...
>> vat skaitau vaikuchiai as jusu diskusijas apie tuos spirguciu, grietines, 
>> kiausiniu padazus ir  galvoju...KODEL RIEBU = SKANU?
>> ar tai tiesiog musu buriskas pripratimas, ar kazkas cia vyksta fiziologiskai 
>> su skonio receptoriais?
>> Jeigu priimsim domen, kad spirgiuose nera natrio gliukomato, kodel musu 
>> smegenines sako kad riebaliukas GARDU!?
>> Zinoma, jei maistas labai liesas, ji gali buti tiesiog sausas arba sprangus, 
>> delto jauciame diskomforta ir neskanuma, nu bet jei uzdetume vietoj 
>> grietines kokia 0.5 proc. jogurto, kaip ir tas sausumas dingtu, bet kazin ar 
>> pasidarytu labiau skaniau?
>>
>> :) nu vat tokia debiliska tema pasistojo..
>>
>> P.S. Matyt labai jau tu Iganlinos blynu susuktu i triubele su kiaushu 
>> padazhu uzsimaniau.. 
>>