Tema: Re: 7-adienio naktis
Autorius: Jonas Sergejenka
Data: 2009-12-08 14:57:58
calm down calm down.
Vilpišausko, ne Vilpišausko. Kopyraitas, ne kopyraitas.
Ajkit peilių galąst, matėt - ledai ateina. :)))

"sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message news:hflebu$m0q$1@trimpas.omnitel.net...
> Kartoju - imta ne iš Vilpišausko dienoraščio, o iš čia 
> http://zvejotribuna.net/forumas/viewtopic.php?f=48&t=57&start=0 , beje 
> Vilpišausko žurnale iš vis nėra patiekalų iš vėgėlės, todėl prieš rašant 
> 100% reiktų tuom įsitikint :)
> 
> 
> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
> news:hflcub$jje$1@trimpas.omnitel.net...
> > Pakeitimams kopyraito gali ir nedėti, o cituojamam tekstui - taip :)
> > Anyway, dar nesamdė jis manęs atstovauti, tai nesiimsim procesinių veiksmų 
> > kol kas jokių.
> >
> > Aš tiesą sakaint neskaičiau anksčiau šio recepto, tačiau braižas - 100% 
> > :))))
> >
> > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message 
> > news:hflbu6$i0q$1@trimpas.omnitel.net...
> >> Nežinau Vilpišauską ar ne, ėmiau ne iš Vilpišausko dienoraščio, beto 
> >> pilnas
> >> netas būtent šio recepto, visos lt receptų svetainės siūlo būtent šį
> >> receptą, todėl nežianu kas yra autorius, todėl ir nerašau (c).
> >>
> >> Beto parašiau savo pakeitimus :)
> >>
> >>
> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message
> >> news:hflb70$gt5$1@trimpas.omnitel.net...
> >> > Manau, kad G.Vilpišauską cituoji. Nepamiršk (c) parašyti, nemandagu gi.
> >> >
> >> > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message
> >> > news:hfl4sq$5du$1@trimpas.omnitel.net...
> >> >> Troskinta vegele
> >> >>
> >> >> Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini 
> >> >> kur
> >> >> nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o
> >> >> veliau
> >> >> su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada
> >> >> isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome
> >> >> porcijinio
> >> >> dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame balto 
> >> >> vyno
> >> >> ir
> >> >> atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy
> >> >> pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje pakepiname
> >> >> svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau 
> >> >> sudedame
> >> >> zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais
> >> >> grybukus
> >> >> ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug isgerete
> >> >> galima
> >> >> uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir
> >> >> troskiname.Po
> >> >> 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame skysciu, kuriame
> >> >> troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu stiklineje vandens
> >> >> ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka tirstesnis
> >> >> padazas.Prie
> >> >> zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip kas megsta.Taigi
> >> >> ,skanaus
> >> >>
> >> >> Aš nelupau odos ir vietoj vyno pyliau daržovių sultinį, gavos labai
> >> >> skaniai.
> >> >> Tik svarbiausia neperkept, biskuti apkept, o paskui susitroškina ir 
> >> >> labai
> >> >> minkšta ir skani būna. Šiam patiekalui grybai labai tinka.
> >> >>
> >> >>
> >> >> "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message
> >> >> news:hfj2rl$3ju$1@trimpas.omnitel.net...
> >> >> > Povilai,
> >> >> >
> >> >> > žinau, kad mėgsti skanei pavalgyt. Parašyk jei nesunku kokį nors
> >> >> > receptą,
> >> >> > kaip gamint vėgėlę ....  Pernai metais pirmą kart gaminom - 
> >> >> > neskaniai
> >> >> > gavosi. Arba nemokėjom pagamint, arba gal kokią pasenusią nusipirkom
> >> >> > turguj ...
> >> >> >
> >> >> > VE
> >> >> >
> >> >> > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message
> >> >> > news:hfit2c$omk$1@trimpas.omnitel.net...
> >> >> >> As parsiveziau namo viena ir dziaugiausi ,kad daugiau nepavyko
> >> >> >> istraukt,
> >> >> >> nes tikrai nebuciau turejes kur jas deti, o suvalgyt vienu kartu ir
> >> >> >> vienos buvo per akis ir dar liko draugus pavaisint.
> >> >> >
> >> >>
> >> 
>