Tema: Re: 7-adienio naktis
Autorius: sonca
Data: 2009-12-08 13:05:42
Nežinau Vilpišauską ar ne, ėmiau ne iš Vilpišausko dienoraščio, beto pilnas 
netas būtent šio recepto, visos lt receptų svetainės siūlo būtent šį 
receptą, todėl nežianu kas yra autorius, todėl ir nerašau (c).

Beto parašiau savo pakeitimus :)


"Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
news:hflb70$gt5$1@trimpas.omnitel.net...
> Manau, kad G.Vilpišauską cituoji. Nepamiršk (c) parašyti, nemandagu gi.
>
> "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message 
> news:hfl4sq$5du$1@trimpas.omnitel.net...
>> Troskinta vegele
>>
>> Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini kur
>> nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o 
>> veliau
>> su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada
>> isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome 
>> porcijinio
>> dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame balto vyno 
>> ir
>> atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy
>> pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje pakepiname
>> svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau sudedame
>> zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais 
>> grybukus
>> ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug isgerete 
>> galima
>> uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir 
>> troskiname.Po
>> 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame skysciu, kuriame
>> troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu stiklineje vandens
>> ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka tirstesnis 
>> padazas.Prie
>> zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip kas megsta.Taigi 
>> ,skanaus
>>
>> Aš nelupau odos ir vietoj vyno pyliau daržovių sultinį, gavos labai 
>> skaniai.
>> Tik svarbiausia neperkept, biskuti apkept, o paskui susitroškina ir labai
>> minkšta ir skani būna. Šiam patiekalui grybai labai tinka.
>>
>>
>> "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message
>> news:hfj2rl$3ju$1@trimpas.omnitel.net...
>> > Povilai,
>> >
>> > žinau, kad mėgsti skanei pavalgyt. Parašyk jei nesunku kokį nors 
>> > receptą,
>> > kaip gamint vėgėlę ....  Pernai metais pirmą kart gaminom - neskaniai
>> > gavosi. Arba nemokėjom pagamint, arba gal kokią pasenusią nusipirkom
>> > turguj ...
>> >
>> > VE
>> >
>> > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message
>> > news:hfit2c$omk$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> As parsiveziau namo viena ir dziaugiausi ,kad daugiau nepavyko 
>> >> istraukt,
>> >> nes tikrai nebuciau turejes kur jas deti, o suvalgyt vienu kartu ir
>> >> vienos buvo per akis ir dar liko draugus pavaisint.
>> >
>>