Tema: Re: kas čia darosi paskutiniu metu
Autorius: siGis
Data: 2010-01-24 18:46:54

"Levas" <blas@sss.com> wrote in message news:hjhnpl$n0m$1@trimpas.omnitel.net...
> kalbant apie skaicius, neverta mineti 0-1 t.y. binarines sistemos kuri naudojama kompiuteryje. Taip pat desimtaines sistemos, sesioliktaines, astuntaines ar tuzinines... Skaiciavimo sistema neapibrezia skaiciaus. Skaicius tera tik priemone suvokti kai kuriuos santykius. Todel fizikos formulese tu skaiciu kaip ir nera.

Taip - zinoma. Bet jeigu is  karto pradesiu kalbeti apie santykius vargu ar daug kas supras apie ka mes cia :) 

> O kadangi apie bangines savybes prasnekai, tai paaiskink biski apie tuos fotonus ir ju bangine ir korpuskuline prigimti. Kodel pas sviesa yra fotonai, o kad is rozetes byretu fotonai kibirais kazkaip nesnekama...

Prisilaikydamas savo teorijos apie tai kad nieko nera turiu pasakyti kad nera nei fotonu nei elektronu. Yra tiktai santykis egzistuojantis nepriklausomai nuo to ar mes, patys budami tuo paciu santykiu, ji kaip nors suprasime ar ne, ivardinsime ar ne. Tai yra tas pats kaip to kompiuterinio zmogeliuko bandymas suprasti del ko jis negali iveikti sienos. Megindamas tai padaryti jis prisigalvoja visokiu teoriju apie materija ir jos savybes. O is tikruju tera tik formule ir nieko daugiau.

Na o jeigu nusileisti i to bandancio suprasti zmogeliuko esama supratimo lygi tai apie bangine ir korpuskuline prigimti galiu pasakyti stai ka. Nu nesidelioja sitos teorijos i nuoseklia, aiskia ir nepriestaringa teorija. Kazkur yra grubi klaida. Kol kas dar niekas jos neiziurejo. Bet ji tikrai yra. Negali buti viskas taip sudetinga. Ir kuo toliau tuo labiau. Jau Einsteinas visiskai susipainiojo. Tai apie ka kalba Chokinsas yra visiskas briedas. Kol kas tam briedui sekasi nes vis pasitaiko jo 'teisingumo' eksperimentiniu patvirtinimu. Bet priestaravimu kunkalas kaupiasi. Nuojauta sako kad jau greitai jis turetu pratrukti.