Tema: Prancuzu propesorius apie vinasaliska auro isivedima
Autorius: RaR
Data: 2009-11-11 09:39:19
Pasirodo, prancūzų propiesoriai moka ne ką blogiau nusišnekėti nei  Lietuvos politikai:  http://www.delfi.lt/news/economy/business/uz-vienasaliska-euro-isivedima--nuo-politinio-spaudimo-iki-teismo.d?id=25584709 . Panašu, kad propiesorius nelabai žino kas ta Lietuva ir kokia jos monetarinė sistema, o ir aplamai neaiški jo kvalifikacija.

Kadangi litas pririštas prie euro, litų yra tiek kiek eurų, šiuo metu mums trūksta ir eurų ir litų. Dėl Argentinos - tai čia įprastinė devalvacija. Aišku, savo valiutą devalvuoti gali, o svetimos - ne. Šiaip dolerizacija Lotynų Amerikoje plečiasi.
Dėl sankcijų, tai ir pats veikėjas pripažino, kad tokių nenumatyta. O iš esmės dėl Lietuvos eurizacijos net nepadidėtų eurų kiekis, ir ne vien todėl kad Lietuvos rinka yra labai maža, bet ir dėl to, kad eurai, esantys LB rezerve, paprasčiausiai cirkuliuotų vietoje litų apyvartoje. Taigi, niekam jokių neigiamų pasekmių nebūtų.
Savaime suprantama, kad vienašališkai įsivedusios eurą šalys neturėtų jų emisijos teisės ir jų bankams nebūtų teikiama ECB pagalba, bet taip ir dabar yra. O visas tas privilegijas šalis gautų tik atitikusi euro įsivedimo reikalavimus ir įstojusi į eurozoną.