On 2020-10-25 19:55, Linas Petkevičius wrote: > visi zino tik viena teisinga recepta, o aplink kiti lochai. Suprantu ką nori pasakyti, bet espresui tai netaikoma, jis standartizuotas: http://www.inei.coffee/en/ http://www.inei.coffee/en/The-Certified-Italian-Espresso.html http://www.inei.coffee/en/Our-brands.html >tas pats ir > su espreso - kur teisingai pastebejai, kad yra konkretus paramtrai, net > interpretuoti nereikia. Aparatas palaiko - ok. Taip, jei klasikinis aparatas palaiko visus standartus, tai viskas OK, sertifikuoto pirkti nebūtina. Bet reikalingų standartų nei gamybos procesui, nei pagamintam gėrimui nepalaiko pigūs ar net brangūs automatiniai aparatai. Tiesiog taip yra, ir tai objektyviai galima patikrinti, todėl nėra prasmės ginčytis. Tai, ką tau pagamina tavo automatinis aparatas, yra kas tik nori - kavos gėrimas, paprasta kava, espresso parodija, kaip nori taip vadink, bet tai nėra espresso. Panašiai ir su šampanu ar konjaku. Gal net dar sudėtingiau, nes aniems net įrangos ir vynuogių nesupirksi tinkamų gamybai, kad gėrimas galėtų po to vadintis konjaku ar šampanu. O su espresso tai įmanoma. Pakanka tam skirti bent ~800-1000 EUR, truputį pasipraktikuoti ir vualia. Namie turėsi tą patį espresso, kaip Italijoje gauni paragaut gerose (sertifikuotose) kavinėse.