Tema: Q: namo rekonstrukcija?
Autorius: Seniunas
Data: 2017-12-29 00:01:16
Parsiduoda čia tokia trobelė Kaune. Standartinis senas "kolūkinis" keturšlaitis namas (pusė Lietuvos tokiais apstatyta). Nesiterliočiau, tik kad jis santykinai geroje vietoje, Žaliakalny. Visos komunikacijos miesto, dujos name. 6 arai sklypas. 1as aukštas apie 62m2. Yra rūsys ir mansarda. Realiai naudos iš tokio namo yra sklypas plius "griaučiai", t.y. nešiltinta dėžutė, kurią dar reiktų dasibaigti. Prašo apie 700€/m2.

Svarstau, ar daug pisliavos ir ar verta užsiimti rekonstrukcija. Idėja būtų nugriauti ir perstatyti antrą aukštą iki perdangos ir perdaryti į vienšlaitį ar dvišlaitį stogą. Gautųsi viso apie 120m2 1as+2as aukštai, plius rūsys.

Aišku vidus visas ir šildymas-elektra-vamzdynai turėtų darytis naujai, fasadas šiltintis. Pats savo rankom  realiai nieko nedaryčiau (dėl laiko stokos), būtų samdoma. 

Taigi, koks rekonstrukcijos procesas? Gal kas nors panašiu užsiėmėte? Samdau architektą, tas padaro projektą, suderina, išsiimu statybos leidimą, ir toliau ieškausi statybininkų, o vėliau pridavinėju kaip kad naują statybą?
-- 




----Android NewsGroup Reader----
http://usenet.sinaapp.com/