Tema: Re: del vejapjoves
Autorius: siGis
Data: 2009-06-03 20:54:17

> pabandysiu pakomentuot.. gal nepyksi ;)

Ko gi cia pykti.
Nesitikiu kad prekybininkas supras net ir pacius aiskiausius argumentus. Is daugkartines patirties bendraujant su prekybinikais zinau kad juose dominuoja, gal net prigimtinis, 'girk savo preke' pradas. Tai gana liudna. Daugybe kartu juos buvau priverstas priskirti prie kvailoku zmoniu (cia ne apie tave) su kuriais diskusija sunkiai imanoma.

Gamybininkai ir konstruktoriai vis tik tobuleja. Gaila tik kad labai jau letai. Prisimenu kaip pries gera desimtmeti kai vejapjoves tik pradejo atsirasti lietuvoje pykau ant gamintoju. Tada jos buvo pacios paprasciausios su mazuciais, varzteliais prisukamais rateliukais ir keleta skyliu jiems perstatyti. Visi buvo apsvaige situo vakarietisku stebuklu ir nei vienas kam sakiau kad konstrukcijos prasme tai greiciau nesusipratimas nei tobulas daigtas nesugebejo to suprasti. Dabar jau lyg ir visiems savaime suprantama kad zoliapjoves ratai neturi buti mazi ir kad aukscio reguliavimas turi buti padarytas patogiai, taip pat reikalingas surinkimas ir mulciavimas. Net neabejoju kad atsiras zoliapjoviu kuriose bus atsizvelgta i visus mano isvardintus pageidavimus. Tik vat klausimas kiek tures praeiti metu. Dar 10, 20 o gal 30. Tuo tarpu tam kad issiryskinti ankstesneje zinuteje mano isvardintus trukumus uztenka sezona pasinaudoti zoliapjove ir jau sekanciam sezonui pagaminti produkta be tu trukumu. Jie labai paprastai issprendziami.  

Traktoriukai, trimeriai ir visa kita chernia kurios pilnos parduotuves sklypelio prie namu prieziuros nesprendzia o tik apsunkina. Komplekta sudarytu labai jau netrumpas sarasas visokiu irengimu. Kikevienam is ju reikalinga specifine prieziura, remontas, laikymo vieta su tam tikrom salygom ir labai jau reglamentuotos naudojimosi salygos. Ir visa tai kanuoja labai nemazai pinigu. Jau dabar to ka turiu prieziurai turiu skirti vos ne tiek pat demesio kiek sutaupau tu prietaisu pagalba sklypo prieziurai.

Traktorius problemos nesprendzia. Prie jo dar reikalinga zoliapjove ir gal but trimeris. 
Vien tik su trimeriu apsieiti galima. Bet didesniu plotu graziai nenupjausi. Pjaunant palei medelius nudauzo zieve. Pjaunant palei bordiurus nespesi keisti valo.
Pjaunant su zoliapjove butu galima apsieiti jeigu ji neturetu mano isvardintu trukumu. Na nebent siekiant idealumo kai kur reiketu pakarpyti zirklemis.