Tema: Re: del vejapjoves
Autorius: siGis
Data: 2009-06-03 18:15:43

Pasirinktu modeliu nenaudojau.Galiu pamineti keleta bendru dalyku i kuriuos reiketu atsizvelgti perkant zoliapjove. 

Jeigu nera dideliu vientisu plotu arba daug visokiu kliuciu (medeliai, krumai, vazonai ...) neverta pirkti savaeiges. Stumdoma bus gerokai lengvesne, lengviau valdoma ir birbintis su ja reikes gerokai maziau. Puikiausiai pjauna ir stumiama i prieki ir traukiama atgal. Del to kur kas maziau sukiojimosi. Be to priklausomai nuo zoles tankio ir aukscio gali stumdyti kokiu tik nori greiciu. Puikiausiai nupjauna net ir begant :). Tik kaimynai to gali nesuprasti. Be to kai reikes kiloti pervezant, ar uzkelti ant terasos bus daug lengviau.

Vienas is svarbiausiu dalyku i kuri dar nemaciau ar atkreipe demesi bent vienas gamintojas tai skleidziamas triuksmas. Rinkdamasis dabar labai ziureciau i garso slopinimo sistemas. Mano supratimu teisingai padaryta zoliapjove turi birbti ne garsiau uz auksciausios klases nauja automobili. Kas dabar dedasi vakarais baisu net pagalvoti. Jokios ramybes, poilsio ir gerejimosi gamta.

Rinkciausi kuo platesne. Pjaunu apie 13 aru. Su dabartine daugoka begiojimo.

Dar svarbu kad butu kuo aptakesne. Kuo maziau visokiu atsikisimu, kabliuku ir uzkirtimu. Pjaunant apie medelius, krumoksniuis, geles tie atsikisimai labai zaloja augalus.  

Taip pat meginciau rasti su kokiais nors lankeliais, ar uzdedamais priedais ant priekiniu ratu kurie pjaunant palei bordiurus ar atramines sienutes uzgriebtu kampe augancia zole.