Tema: Re: kavos aparatas
Autorius: Masala
Data: 2012-08-07 13:54:29
Pritariu .


"Darka" <hdd@hdd.lt> wrote in message 
news:jvqoti$t6k$1@trimpas.omnitel.net...
>
>
>
>
> sita kaina labai gera. As uz ena serija daugiau mokejau. Jei netureciau 
> enos, pirkciau nesvarstydamas.
>
> "skaitytojas"  parašė naujienų news:jvojln$2g9$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Beje grupininiuose pirkimuose siandien siulomas JURA IMPRESSA C5 BLACK
> http://beta.lt/vilnius/akcija/17336149/kavos-gurmanu-svajones-issipildymas-1899-litai-uz-2899-litu-vertes-sveicariska-automatini-kavos-aparata-jura-impressa-c5-black
>
> "Drambliukas"  wrote in message news:jvocit$prp$1@trimpas.omnitel.net...
>
>
> "ejs" <ejs@no.where> wrote in message
> news:jvo6t0$io0$1@trimpas.omnitel.net...
>
>> Jei būsim tikslūs, espreso gaminamas su ~92C vandeniu, per kapučinatorių
>> leidžiamas ~130C garas.
>> Beje, vienas puodelis espresso - ~30 ml.
>
>> vandens bėgimo greitį lemia tik kavos supresavimas. Kuo man patinka
>> "rankinis" Saeco - kavos nereikia presuoti. Pas tėvus yra rankinis
>
> Tikrai NE. Pasidariau as ta presavimo iranki (pakuoteje nera) ir presuoju,
> nes kitaip is
> viso neekonomiskai ismetama kava. Tiesa, Saeco kauselyje skirtingai nei
> Krups turi
> "voztuva" t.y. adatos smaigalio didumo skylute. Pasak instrukcijos del to
> nereikia
> presuoti kavos ir gaunama puta. Bet realiai tai nepresavus isbega visas
> vanduo
> akimirksniu. Krups aparate, darbe, eksperimentuojant pavyko panaudoti tiek
> smulkia kava,
> kad supresavus aparatas "uzsikimsdavo". Va tuomet buvo atomine kava.
> Paskutiniu metu su
> Saeco aparatu padariau atradima: ijungiu abu mygtukus, kad pagamintu garus
> (kaip rasei iki
> 130) bet nesuku to krano, o jungiu per varikli. Vanduo ilgiau buna 
> karstas.
> Tiesa puta
> beveik niekad nesigauna, uztat nedideliam puodeliui uztenka karsto 
> vandens.
> Na bet tai
> grynas issidirbinejimas. Todel ir nesiulau toki ar panasu pirkti.
>
>
>
>> jei pasidomėtum, 15 bar slėgis sudaromas ties kavos paviršiumi, tam kad
>> vanduo pratekėtų per kavą. Tai galima padaryti ir vien pilant vandenį,
>> bet arba nusibos laukti kol pribėgs reikiamas kiekis kavos, arba ji bus
>> ejs
>
> Is tikro tai labai mielai pasidomeciau, nes tokie dalykai mane domina, tik
> problema, kad
> ner kur pasidometi. Tuomet gal gali pasakyti kokiu principu ruosiama kava
> gerose kavinese,
> kur stovi seno televizoriaus dydzio aparatas. Ar ten irgi vandeniu 
> plykinama
> kava, gal
> slegis didensnis? Tik apie kavos rusi geriau nekalbam. Esu skaites kazkur,
> kad Italijoje
> espreso istaku pradzioje budavo bent 10 kartu didesnis slegis naudojamas.
>