nezinau - dabar jau to konkretaus peciaus jau nebera :) ten greiciau iprasta kaimuose "plyta", kai yra pakura, virsu ketaus plokste su nuimamom rinkem puodams/etc, salia apacioj "orkaite", nu ir toliau siena silumos akumuliavimui, etc. Bet kepdavo tikrai ilgiau nei kugelis ar pan, gal tik ne labai karsta idedavo, o jau iskurenus (nes keptavo iki kol orkaite naturaliai atvesta, o vesdavo ji ilgai) - tiksliai technologijos neatsimenu, abo ne entuziastas to siurio, bet mano mamai tai skaniausias patiekalas ever. "Sail" parašė naujienų news:nu51n8$6vq$1@trimpas.omnitel.net... Zinomas ir daromas variantas. Paskutini syki darant krosnis buvo per karsta, tai ilgai teko keptuve valyti. Druska + pipiriai + prieskoniai ant virsaus, as dar megstu ipjovus truputi rukyto lasinio ikisti i tarpus. Jei kepa kelias valandas - idomu kokia ten temperatura tada? Pas mane 20 min ir jau reikia traukti lauk. Speju kisu i per karsta peciu. Siaip jau ima trukti ideju ka cia skanaus pasigaminus. Gal reiks uzveisti nauja tema apie krosnies receptus. Savaitgalis jau netoli. "Arj" <root@ibm.com> wrote in message news:nu4ubs$4jv$1@trimpas.omnitel.net... > btw, del krosnies - prisiminiau viena patiekala kuriam "reikia" krosnies - > kepta varskes suri. > > receptas is vienos puses labai elementarus - imamas paprastas varskes > suris ir I orkaite ("duchovke") kelioms valandoms (pas mus - kol ikrova > issikurena ir korsnis atvesta), iskepimas ziurimas pagal spalva - suris > buna nuo auksines iki rudos spalvos, valgomas siltas - labai skanus > dalykas. > Teoriskai galima ta pati ir elektrinej orkeitej iskepti, ale kiek > bandyta - labai toli iki "krosnies" varianto. > > > > "Sail" paraðë naujienø news:nu4lj8$ush$1@trimpas.omnitel.net... > >