nezinau - dabar jau to konkretaus peciaus jau nebera :)
ten greiciau iprasta kaimuose "plyta", kai yra pakura, virsu ketaus plokste
su nuimamom rinkem puodams/etc, salia apacioj "orkaite", nu ir toliau siena
silumos akumuliavimui, etc. Bet kepdavo tikrai ilgiau nei kugelis ar pan,
gal tik ne labai karsta idedavo, o jau iskurenus (nes keptavo iki kol
orkaite naturaliai atvesta, o vesdavo ji ilgai) - tiksliai technologijos
neatsimenu, abo ne entuziastas to siurio, bet mano mamai tai skaniausias
patiekalas ever.
"Sail" parašė naujienų news:nu51n8$6vq$1@trimpas.omnitel.net...
Zinomas ir daromas variantas. Paskutini syki darant krosnis buvo per karsta,
tai ilgai teko keptuve valyti.
Druska + pipiriai + prieskoniai ant virsaus, as dar megstu ipjovus truputi
rukyto lasinio ikisti i tarpus.
Jei kepa kelias valandas - idomu kokia ten temperatura tada?
Pas mane 20 min ir jau reikia traukti lauk. Speju kisu i per karsta peciu.
Siaip jau ima trukti ideju ka cia skanaus pasigaminus. Gal reiks uzveisti
nauja tema apie krosnies receptus.
Savaitgalis jau netoli.
"Arj" <root@ibm.com> wrote in message
news:nu4ubs$4jv$1@trimpas.omnitel.net...
> btw, del krosnies - prisiminiau viena patiekala kuriam "reikia" krosnies -
> kepta varskes suri.
>
> receptas is vienos puses labai elementarus - imamas paprastas varskes
> suris ir I orkaite ("duchovke") kelioms valandoms (pas mus - kol ikrova
> issikurena ir korsnis atvesta), iskepimas ziurimas pagal spalva - suris
> buna nuo auksines iki rudos spalvos, valgomas siltas - labai skanus
> dalykas.
> Teoriskai galima ta pati ir elektrinej orkeitej iskepti, ale kiek
> bandyta - labai toli iki "krosnies" varianto.
>
>
>
> "Sail" paraðë naujienø news:nu4lj8$ush$1@trimpas.omnitel.net...
>
>