Tema: Re: Sveikatos tyrimai ir sveikatos sustiprinimas
Autorius: ALORA
Data: 2014-05-27 14:09:23
nu bet kažkokių burtų reikia imtis, kad pašalinus riebalus išlaikytum tą 
pačią konsistenciją? Kuo liesesnė varškė, beje, tuo daugiau joje baltymų. 
tai įtartina. Nes turėtų būti bent jau vienodai ir riebioj, ir liesoj, jei 
tikrai tik riebalus šalina. Reiškia, konsistencija palaikoma greičiausiai 
pridedant kažko, ką pagal įstatymus galima vadinti baltymais. Skonis 
gerinamas angliavandeniais (cukrus, paprastai jo būna daugiau, nei nurodyta. 
o nurodyta toks kiekis, pagal kurį pagal ES įstatymus produktas yra 'be 
cukraus') ir chemikalais (jeigu jų nėra įstatyme, jie neprivalo būti 
nurodyti). Tokia ta paprasta matematika
Žodžiu, kam yra tekę daryti varškę, greičiausiai supras, kiek natūralumo yra 
liesoje varškėje :)

Arba koks 'sviestas su jogurtu'. Pamėginkit sumaišyti sviestą su jogurtu - 
nu niekaip neišeina. reiškia, naudojami kažkokie emulsikliai. Jų yra daug 
daugiau, nei sunumeruota su E, aprašyta ir reglamentuota (kaip ir skonio 
chemikalų). Kaip man vienoj maisto chemijos laboratorijoj sakė, jie visada 
eina 5 žingsnius į priekį nei kažkokios kontrolės tarnybos su savo medžiagų 
aptikimo būdais ir ilgalaikio poveikio nustatymu. dar daugiau. Visa tai yra 
patentuotos ir įslaptintos technologijos, kurias gina griežčiausi 
įstatymai - vartotojų, kaip žinia, iš esmės negina niekas - pats valgai, 
pats kaltas. Ir jeigu produkto poveikis nėra - suvalgiau ir už 5 minučių man 
kažkas pasidarė (ir tai daugeliui žmonių, ir netgi tada pirmiausia kaltins 
prekybininką ir ieškos 'bakterijų'), tai va, jei tas poveikis nėra ūminis ir 
masinis praktiškai nėra mechanizmų gamintoją priversti pateikti kažkokius 
duomenis apie produktą



"Tomas"  wrote in message news:lm1709$7md$1@trimpas.omnitel.net...

O tai pvz. liesa 0,5 proc. reibumo varškė irgi visiškas šlamštas? Į ją kaip
ir jokių priedų nepridėta... Nors aišku kas išimta tai nutylima, bet
kažkodėl man visada atrodė kad tai natūralus ir nekenksmingas produktas...