Tema: Re: situacija su buto gyventojais
Autorius: Jonas Sergejenka
Data: 2009-09-15 13:35:54
aga, o kodėl ne? :))

"Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:h8llod$s2g$1@trimpas.omnitel.net...
> miegi sau, prabundi-ogi uosvie slampineja po buta ir dar regis tuaetinio popieriaus ritineli kazkur nesasi......Pykst, kol dar neisbego :)))))))
> 
> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:h8lf5r$i18$1@trimpas.omnitel.net...
> > Bijai būti nušautas užtiktas svetimuose namuose? :)))
> > Aš skaitau taip: atrakini ir atidarai duris, ir pasakai "VON!". Nes jei neatrakinęs tvosi - tai jis gali skųstis laisvės suvaržymu, aceit, norėjo išeiti, bet neišleido niekas.
> > 
> > Paanalizuoti reiktų porą variantų, su analogijomis: 
> > 1. Žmona kažką įsileido be tavo žinios, jis pasiėmė tavo alaus iš šaldytuvo, tu nesutinki, jis nesiruošia išeiti - ar tai laikytina įsibrovimu į patalpą + vagyste?
> > ?
> > 2. Miegi sau, atsibundi - vagis slampinėja po namus. Ar galima į jį šauti, kol jis dar neišbėgo pro duris?
> > 
> > 
> > "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:h8l4fd$ti1$1@trimpas.omnitel.net...
> >> sutinku, taciau pagal lygiateisiskumo principa tarp sutuoktiniu ir tamstos bendradarbi zmona gali su keptuve pritvoti, jei saudyt nesugeba,o matyt nenori. JUK kai pagalvoji-kas ten zino-bendradarbis tai ar tamstos meiluzis? 
> >> 
> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:h8l116$ncq$1@trimpas.omnitel.net...
> >> > Formaliai, jei šeima = sutuoktiniai, ir jei jų turtas neatidalintas, jų nuosavybė yra bendroji jungtinė, ir kiekvieno sutuoktinio teisės į ją galioja visa apimtimi, o ne tik į dalį.T.y., tiek vyras gali naudotis VISU turtu, tiek žmona. 
> >> > Žmona negali sakyti, jog "leidžia" gyventi savo mamai ar savo meilužiui pusėje 1k buto, nes tokią teisę įgyvendinti ji gali tik su kito sutuoktinio pritarimu/sutikimu. Reikia išsitraukti CK ir pažodžiui paskaityti. Nemanau, kad abipusis sutikimas reikalingas pašalinio žmogaus "išmetimui" iš bendrosios jungtinės nuosavybės, kaip tik atvirkščiai - sutikimas reikalingas tokio žmogaus "apgyvendinimui" pas save - t.y., leidimui naudotis tuo turtu.
> >> > 
> >> > Taigi, jei pas mano žmoną į svečius ateis koks ubliūdkas, kurio matyti nenoriu, aš jį realiai iškrapštysiu netgi ir tuo atveju, jei žmona sakys "nenene, lai pabūna dar". Gerai pamąsčius, tokį "svečią" gal netgi galima būtų ir nušauti, tskant, prisidengiant BK nustatytomis būtinosios ginties sąlygomis (įsibrovimas į būstą), jei atidarius duris ir paėmus už karšenės jis spardytųsi.
> >> > 
> >> > J.
> >> > 
> >> > "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:h8ksf7$fej$1@trimpas.omnitel.net...
> >> >> kazin, o zmonos meiluzi imanoma ismesti? Zmonai-tarsi priklauso puse bendrai sugyvento turto-tad kodel savo puseje jinai negaletu leisti nusnausti meiluziui, pusbroliui, dedei, mamai ar buvusiam klasiokui? 
> >> >> 
> >> >> "Evaldas" <sanya@takas.lt> wrote in message news:h8krnr$e0m$1@trimpas.omnitel.net...
> >> >> > Nėra visiškai aiškus šeimos statusas. Sutuoktiniai, sugyventiniai, išsiskyrę ? Neįsivaizduoju kokiu būdu sutuoktinis vyras galėtų išmesti žmonos mamą iš šeimos buto.
> >> >> > 
> >> >> > 
> >> >> > "Neziniukas" <neziniuko.draugas@gmail.com> wrote in message news:h8kpak$9f3$1@trimpas.omnitel.net...
> >> >> >> Situacija:
> >> >> >> Seima gyvena uosves 2k bute. Uosve gyvena seimos pirktame 1k bute.
> >> >> >