Tema: Re: Šašlyko receptas
Autorius: Pjero
Data: 2013-05-11 09:23:50
ir tai vadini šašlyku ? :)



On 2013-05-09 18:41, Gintarė wrote:
> Darau pati saslykus daugybe metu , visi be galo giria ir bet kokia proga
> praso, kad tik butent as daryciau. Paslaptis paprasta:  druska visada
> dedu , o kad saslykas butu neisdziuves, butinai reikia i mesa siek tiek
> aliejaus ipilti. Jei marinuosime be druskos ir ja pilsime tik ant
> iskeptos mesos, nebus skani  mesa. Pabandykite zalia mesa paslakstyti
> aliejumi, pamatysite , kokia bus sultinga mesa, ji net kepant neisdzius,
> o druska cia is vis ne prie ko.
> Trumpai:
> mesa supjaustau  teisingai (skersai raumens), pailgais gabaliukais (ant
> iesmo  verti isilgai, o ne skersai)
> Apipilama sauja cukraus- butinai, ji minkstina mesa, paryskina skoni, o
> mesa tikrai nebus saldi
> Tada megiami saslyku prieskoniai (buna pirkti pvz Saldvos- sudetyje ir
> druska, ir pipirai, ir zoleles)
> Pripjaustau svoguno galvu , kas megsta dar ir cesnako nepagaileti
> Tada apslakstau aliejumi ir viska isminkau
> Uzpilu marinatu ( vanduo, acto esencija (butinai esencija, bus skanesne
> mesa)  cukrus, druska. Acto pilu labai mazai, kad rugstis vos jaustusi.
> Jei i mesa pridejau daugiau suriu prieskoniu, tai i marinata druskos
> nedaug, bet cukraus  nepamirsti) Visada druskos geriau maziau, nei daugiau
> Uzpilus marinatu laikyti para.
> Iskeptus saslukys apibarstyti megiamom zolem (pvz kalendra, petrazolem,
> krapais, kas ka megsta- man idealu tarchun zole)
> Mesa perku tik Norfoje, ji ten visada lietuviska ir skani, jei netoli
> yra Cestos  parduotuve, tai dar geriau, ten kiaulienos sprandine buna
> itin gera ir visuomet sviezia
>
> Maloniu ispudziu gamtoje.
>
>
> "Jonas Vingis"  wrote in message news:kmg6ds$79i$1@trimpas.omnitel.net...
>
> 2013-05-09 15:20, spakainas rašė:
>> O geras, žinosiu. Tai jei druskini tik prieš kepimą, tai sultingesni
>> gaunasi?
>
> Nu tipo taip, ale kiti vat rašo, kad čia placebo :)
>
> Reikės pabandyti pusę šašlyko pasūdyti iškart, kitą pusę prieš kepant ir
> pačiam įsitikinti :)