Tema: Re: Šašlyko receptas
Autorius: Gintarė
Data: 2013-05-09 19:43:54
Darau pati saslykus daugybe metu , visi be galo giria ir bet kokia proga 
praso, kad tik butent as daryciau. Paslaptis paprasta:  druska visada dedu , 
o kad saslykas butu neisdziuves, butinai reikia i mesa siek tiek aliejaus 
ipilti. Jei marinuosime be druskos ir ja pilsime tik ant iskeptos mesos, 
nebus skani  mesa. Pabandykite zalia mesa paslakstyti aliejumi, pamatysite , 
kokia bus sultinga mesa, ji net kepant neisdzius, o druska cia is vis ne 
prie ko.
Trumpai:
mesa supjaustau  teisingai (skersai raumens), pailgais gabaliukais (ant 
iesmo  verti isilgai, o ne skersai)
Apipilama sauja cukraus- butinai, ji minkstina mesa, paryskina skoni, o mesa 
tikrai nebus saldi
Tada megiami saslyku prieskoniai (buna pirkti pvz Saldvos- sudetyje ir 
druska, ir pipirai, ir zoleles)
Pripjaustau svoguno galvu , kas megsta dar ir cesnako nepagaileti
Tada apslakstau aliejumi ir viska isminkau
Uzpilu marinatu ( vanduo, acto esencija (butinai esencija, bus skanesne 
mesa)  cukrus, druska. Acto pilu labai mazai, kad rugstis vos jaustusi. Jei 
i mesa pridejau daugiau suriu prieskoniu, tai i marinata druskos nedaug, bet 
cukraus  nepamirsti) Visada druskos geriau maziau, nei daugiau
Uzpilus marinatu laikyti para.
Iskeptus saslukys apibarstyti megiamom zolem (pvz kalendra, petrazolem, 
krapais, kas ka megsta- man idealu tarchun zole)
Mesa perku tik Norfoje, ji ten visada lietuviska ir skani, jei netoli yra 
Cestos  parduotuve, tai dar geriau, ten kiaulienos sprandine buna itin gera 
ir visuomet sviezia

Maloniu ispudziu gamtoje.


"Jonas Vingis"  wrote in message news:kmg6ds$79i$1@trimpas.omnitel.net...

2013-05-09 15:20, spakainas rašė:
> O geras, žinosiu. Tai jei druskini tik prieš kepimą, tai sultingesni
> gaunasi?

Nu tipo taip, ale kiti vat rašo, kad čia placebo :)

Reikės pabandyti pusę šašlyko pasūdyti iškart, kitą pusę prieš kepant ir
pačiam įsitikinti :)