Tema: Re: Sonkauliukai
Autorius: cooleris
Data: 2011-03-28 14:15:11
Nu va dabar viskas vietoje
Auskciau kopustai
Zemiau jiems sonkauliai
Persiunciau zmonai
Lauksma rezultatu:)


"Night" <vkumpikas@_gmail.com> wrote in message 
news:impp59$h6e$1@trimpas.omnitel.net...
> Ne visai tiksliai, bet apytiksliai:
>
> Paimam puoda, ikaitinam, pilam slakeli aliejaus, dedam pora kapotu svogunu 
> ir ~400 g sonines
> supjaustytos "spirguciais". Viska pakaitinam, kad spirguciai issileistu o 
> svogunai pagelstu.
> Priklausomai nuo sonines, kiek ji linkusi greitai tirpti, aliejaus galima 
> ir nepilti. Taip pat visa sita
> procedura galima atlikti keptuveje, jei puodas netikes. Tada i sita 
> reikala verciame apie 1 kg nuvarvintu
> skystimu kopustu. Dedame 400 g. konservuotu pomidoru (jei nepjaustyti - 
> supjaustome pries dedant).
> Beriame raudonelio, druskos, gerai gerai ismaisome. Pilame kokia puse 
> stiklines vandens.
> Uzdengiame dangti ir troskiname, maziausiai valanda. Beje, tie kopustai 
> sekancia diena skanesni... :)
>
> "cooleris" <Dar@takas.lt> wrote in
> news:impoqh$gj4$1@trimpas.omnitel.net:
>
>> Sita placiau jei galima:
>>
>> Geriausiai vartoti su bulviu kose ir torskintais kopustais, kuriu
>> receptas, beje vienintelis, man patiko is Beatos knygos - ten su kons.
>> pomidoais, raudoneliu ir sonine taip
>> smagiai gaunasi.
>>
>>
>> "Night" <vkumpikas@_gmail.com> wrote in message
>> news:impncf$e0s$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Kazkada cia putojausi, kad nesigauna skaniu sonkauliuku padaryti -
>>> gavosi. Prisirinkau visokiu patarimu,
>>> bet jai nepasinaudojau - padariau savaip.
>>>
>>> Marinuojam sekanciai - saukstas medaus, sojos, nemazai pipiru maltu
>>> maisytu, pora sauksteliu
>>> garstyciu. Viska ismaisom ir gerai itrinam sonkaulius. Marinavau gal
>>> tik valanda - bet kuo ilgiau, tuo
>>> geriau, speju. Kepiau 180 laipsniu, su ventiliatoriumi, kepimo
>>> maiselyje apie valanda. Gavosi puikiai.
>>> Manau stebuklo dalis cia turetu buti skirta kepimo maiseliui - jame
>>> ir neisdziusta, bet ir apkepa, skirtingai
>>> nei tarkim folojoje ar uzdarame inde. Geriausiai vartoti su bulviu
>>> kose ir torskintais kopustais, kuriu
>>> receptas, beje vienintelis, man patiko is Beatos knygos - ten su
>>> kons. pomidoais, raudoneliu ir sonine taip
>>> smagiai gaunasi.
>>> Skanaus!
>>
>>
>