Tema: Re: Kaip darot gira ?
Autorius: dichlofosas
Data: 2009-05-27 12:17:48
On Mon, 25 May 2009 20:15:36 +0300, dichlofosas wrote:

> Gavosi gerai, saldumas toks, kokio norisi.

P.S. Gira užraugta sekmadienio vakare, išpilstyta po bambalius ir sukišta į
šaldytuvą pirmadienį. Šaldytuvo temperatūroje reakcija visgi toliau
sėkmingai vyksta, kad ir lėčiau - dabar (trečiadienį) jau sumažėjo saldumo,
daugiau graduso, ir užsigazavo labiau. Sakyčiau, idealu (nors moteriškėms
patiko tas švelnus variantas sekančią dieną po padarymo). Dar laikau
bambalį atsargoj – žiūrėsiu, kas su juo bus toliau. Iki penktadienio vakaro
(pirties diena) gal ir per daug prarūgs, tad šiandien dar darausi antrą
partiją giros. Kol kas irgi iš duonos.

O sekantis etapas - norisi pabandyti pasidaryti: 

1) spanguolių giros (gal kas pasakys, ar Kaune turguose parduoda spanguoles
dabar, ne sezono metu? "prekybcentrinės" nevež...);

2) aštrios su krienais (ta pati duoninė/medaus, tik pridedant krienų -
labai dažnas receptas rusiškuose šaltiniuose, traukia paragauti tokio
"vyriško" varianto);

3) vėliau gal ir iš kitos smulkmės - receptuose randu girą iš obuolių (gal
geriau džiovintų?), kmynų, runkelių (свёкла), rabarbarų...