Tema: Re: Padiskutuokime: kokius perkate produktus?
Autorius: bzik
Data: 2010-11-08 10:34:14
bendrais bruozais:
"laukinės lašišos yra tinkamesnis pasirinkimas. Jose yra turi 20 proc. daugiau baltymų negu auginamose fermose. Jose 20 proc. mažiau riebalų, taigi sveikiau širdžiai. 
Žuvys natūraliai serga ir turi parazitų. Kai žuvys gyvena tokioje mažoje teritorijoje, galimybė plisti ligoms ir parazitams yra daug didesnė, taigi skiepijimai ir antibiotikai yra būtini. Be to, fermose auginamos lašišos yra veikiamos pesticidų, o sintetinis pigmentas kantaksantinas joms suteikia rausvą spalvą."

"Toxis@ze_yvil_place" <tox@work.ble> wrote in message news:ib8c5k$dhc$1@trimpas.omnitel.net...
>o jei nepaslaptis, atmetant isitikinimus, kad fermuose augintos belekas yra blogis - kuo jos yra blogis? Ash tiesiog lashishos visai nevalgau, o zhuvi valgau praktishkai tik tevo pagauta:) - taigi tikrai nezhinau, kuo ten ta fermu gali but bloga. Kiek teko zhiuret discoverio apie zhuvies fermas - zhuvys gyvena normalioj juroj, tik aptvertos, negana to, jas dar gyvas transtportuoja i gamyklas, taigi negyvoj busenoj jos buna net trumpiau uzh suzhvejotas (pramoniniu budu) zhuvis. Gyvena ir plaukioja jos naturaliam vandenyje, taigi kuo jos gali but blogos?
> "Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message news:5ivs7vsycgci.snye3rluwt41.dlg@40tude.net...
>> On Mon, 8 Nov 2010 09:40:33 +0200, bzik wrote:
>> 
>>> Lasisos is fermu? Baltija ko gero labiausiai uztersta jura.
>> 
>> Norvegija neturi priėjimo prie Baltijos jūros. Lašišos ten auginamos
>> Šiaurės jūroje. Bet vargu ar tai turi įtaką ferminių lašisų (ne)kokybei...
>> 
>> -- 
>> Edvinas