Tema: Re: Skonio reikalas (ved.G.Shapiro) :(
Autorius: Veygr
Data: 2010-01-25 10:02:38
Sutinku. Labai rezia ausi vertimai tos laidos.
Gali buti, kad si laida yra senas ir labai pigus laidos formatas, kuri
nusipirko televizija. O pagal tos laidos formata vedejas turi buti
atseit "zvaigzde" (del reitingu) ir megstantis pavalgyti, su pilvuku ir pan.
Gidonui, kaip vedejui, gerokai truksta gurmaniskos charizmos ir ugneles,
nemoka pajuokauti, sypsotis.  Maratas buvo labai pavirsutiniskas virejas, 
bet
buvo linksma ziureti laida. Apie uzsienio vireju etiudus galiu pasakyti
tik tiek, kad reikia dziaugtis, kad jie bent spalvotai rodomi... Zodziu,
laida skirta uzkishti skyle eteryje, o jos likimas aiskus.
Vienintele lietuviska kulinarine verta demesio laida siuo metu yra
Gustavo enciklopedija :))





"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:hjjf89$8eh$1@trimpas.omnitel.net...
> Karts nuo karto paziuriu sito exmuzikieriaus laidele, bet tik todel, kad 
> nera ka ziureti per tv, o siaip tai jauciu didele antipatija ju grupsui 
> kaip reiskiniui .Gal todel ir priekabiai ziuriu tai ka jis rodo.
> Esu perestukinas ir uzsienio kalbu gerai nesimokiau, na bet kai laidoje 
> yra verciami uzsienio kulinaru komentarai, tai ir bendro issilavinimo 
> uztenka, kad suprastum jog verciama ypatingai kreivai , kai minimi 
> tarptautiniai produktu ar prieskoniu pavadinimai, o musu korifejai arba ju 
> aplamai neivardina arba ivardina visai kitaip. Stai ir vakar, prancuzas 
> virejas gamina kazkokias tai kepeneles ir aiskiai sako, kad dedama 
> kurkuma, o musiskiai net nepasako apie ja. Prancuzas isvardina apie 7 
> prieskonius ,kuriuos panaudoja, o musiskiai iavrdina tik 3. Pacioje 
> gamybos pabaigoje prancuzas sefas papuosia patiekala metos arba melisos 
> lapeliu, o Shapiro sako, kad puosiame petrazole.
> Ir vienok ,tai nera pirmas kartas. O lygiai tas pats buvo ir visais kitais 
> atvejais. Tai taip galima supratsi, kad eikit jus lopai ziurovai na... 
> ,nes vis vien nieko nesuprantate, o gerekites vaizdais ir valgykite akimis 
> ir neuzdavinekite klausimu.
> O kai jis pats ruose zasu krutineles, tai bent jau man pasiroe, kad esu 
> jau kazkur kitur mates sita patiekala ir tikrai nebuvo taip, kad is 
> krurtineles butu tekejes kraujas upeliu. Tiesa sakant, zasiena nebuvo ta 
> mesa, kuri daznai guldavo ant mano seimos stalo ir todel jos paruosimu 
> budais nesidomejau, na bet sunkiai galiu sutikti su tuom, kad upeliu is 
> jos tekantis kraujas ,yra patiekalo cinkelis.
>
> P.S.Idomu is kur jie ima pacius reportazus apie uzsienio salis ir ju 
> kulinarus, nes labai abejotina, kad rimti virejai skirtu laiko tokio lygio 
> laidai ,kokia yra si?!