Tema: Skonio reikalas (ved.G.Shapiro) :(
Autorius: Povilas
Data: 2010-01-25 08:55:05
Karts nuo karto paziuriu sito exmuzikieriaus laidele, bet tik todel, kad 
nera ka ziureti per tv, o siaip tai jauciu didele antipatija ju grupsui kaip 
reiskiniui .Gal todel ir priekabiai ziuriu tai ka jis rodo.
Esu perestukinas ir uzsienio kalbu gerai nesimokiau, na bet kai laidoje yra 
verciami uzsienio kulinaru komentarai, tai ir bendro issilavinimo uztenka, 
kad suprastum jog verciama ypatingai kreivai , kai minimi tarptautiniai 
produktu ar prieskoniu pavadinimai, o musu korifejai arba ju aplamai 
neivardina arba ivardina visai kitaip. Stai ir vakar, prancuzas virejas 
gamina kazkokias tai kepeneles ir aiskiai sako, kad dedama kurkuma, o 
musiskiai net nepasako apie ja. Prancuzas isvardina apie 7 prieskonius 
,kuriuos panaudoja, o musiskiai iavrdina tik 3. Pacioje gamybos pabaigoje 
prancuzas sefas papuosia patiekala metos arba melisos lapeliu, o Shapiro 
sako, kad puosiame petrazole.
Ir vienok ,tai nera pirmas kartas. O lygiai tas pats buvo ir visais kitais 
atvejais. Tai taip galima supratsi, kad eikit jus lopai ziurovai na... ,nes 
vis vien nieko nesuprantate, o gerekites vaizdais ir valgykite akimis ir 
neuzdavinekite klausimu.
O kai jis pats ruose zasu krutineles, tai bent jau man pasiroe, kad esu jau 
kazkur kitur mates sita patiekala ir tikrai nebuvo taip, kad is krurtineles 
butu tekejes kraujas upeliu. Tiesa sakant, zasiena nebuvo ta mesa, kuri 
daznai guldavo ant mano seimos stalo ir todel jos paruosimu budais 
nesidomejau, na bet sunkiai galiu sutikti su tuom, kad upeliu is jos 
tekantis kraujas ,yra patiekalo cinkelis.

P.S.Idomu is kur jie ima pacius reportazus apie uzsienio salis ir ju 
kulinarus, nes labai abejotina, kad rimti virejai skirtu laiko tokio lygio 
laidai ,kokia yra si?!