Tema: Re: grazuole prisiplaukiojo
Autorius: sonca
Data: 2010-01-08 10:54:18
Ko toks pikts :)


"Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
news:hi4q42$q53$1@trimpas.omnitel.net...
> Medikų klausk. :) Bet girdėjau gandus, kad kaulų augimas stoja apie 
> 25-uosius metus, o toliau - tik vidaus organų didėjimas (vieniems), 
> ir/arba raumenų masės mažėjimas (kitiems).
> Procentiškai - kažkiek. Susitraukusi senyvų žmonių oda rodo tiek buvusio 
> "turinio" netekimą, tiek pačios odos elastingumo sumažėjimą.
>
> Trečia vertus - tikrai nesugebėsiu palaikyti šios diskusijos medicininių 
> žinių lygyje, ir ypač žvejų konfoje. Tikrai besidomintys ras daugiau ir 
> išsamesnės info gūgle/wiki platybėse, o jei nori per dantį traukti - mesk 
> tą reikalą, ir jei pats esi kompetetingas, tai iškart ir rašyk tai, ką 
> žinai, o ne uždavinėk retorinius klausimus. Susitarėm?
>
> "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message 
> news:hi4nvn$mhv$1@trimpas.omnitel.net...
>> Ir kiek jau tie žinduoliai susitraukia?
>>
>>
>> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message
>> news:hi4b4c$k5$1@trimpas.omnitel.net...
>> > Kaip nespecialistas norėčiau pastebėti, kad žuvys nuo žinduolių 
>> > skiriasi
>> > viena (be kita ko) ypatybe - žuvys nenustoja augti su amžiumi, o
>> > žinduoliai - nustoja. Žinduoliai sendami traukiasi, gūžiasi, susidėvi,
>> > ląstelės sunešiotos, raumenys kieti. Žuvys kaip augo - taip auga ir
>> > toliau. Ir netgi nežinau, nuo ko jos miršta, jei "nesusidėvi". :)))
>> > Kaip jums toks argumentas?
>> >
>> > "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message
>> > news:hi25v3$snj$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> o man juokas ima kai zmones valgo nuo senatves uzlinkusi arkly ir 
>> >> garsiai
>> >> cepsedami postringauja kad nieko cia neskiria nuo versienos.
>> >> gi kalba eina ne apie skirtumus tarp 1 ir 2 gk lydekuciu, kalba eina 
>> >> apie
>> >> 12-15 metu senumo zhuvi.
>> >>
>> >>
>> >>
>> >> "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message
>> >> news:hi25gr$rss$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> > Na, man is tiesu kiek juokas ima, kai zmones pradeda pasakot kad 
>> >> > "cia
>> >> > ne
>> >> > 1987 metu vynas, nes tais metais saule sviete daugiau", "ta pati
>> >> > degtine
>> >> > anksciau buvo svelnesne"  ir t.t.
>> >> > Jeigu kazkam psichologiskai geriau, valgant maza zuvi, ir jie
>> >> > isivaizduoja, kad ji skanesne (minkstesne, sultingesne, etc), tai 
>> >> > tik i
>> >> > sveikata. Taciau as kiek sutikdavau visokiu prisigaudziusiu 
>> >> > mielaciaus-
>> >> > visu pasiteisinimas buvo "sitokia pati skaniausia"
>> >> > Vienas dalykas yra tikras- siltu oru maza zuvi islaikyt sviezia yra
>> >> > gerokai sunkiau, todel truputi "perlaikytos" jaunos zuvies skonis 
>> >> > bus
>> >> > prastesnis nei dideles.
>> >> > Dabar, kai yra 1001 zuvies paruosimo receptas, ir dar uzgeriant 
>> >> > kazkuo-
>> >> > netikiu, kad patiekalu is vienodai sviezios skirtingu dydziu zuvies
>> >> > skonis
>> >> > ryskiai skirtusi. Arba lenkiu galva pries liezuvio virtuozus.
>> >> >
>> >> >
>> >> > "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message
>> >> > news:hi217t$k1d$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> > :))))))
>> >> > ir tik todel!!!
>> >> > :))
>> >> >
>> >> > esu murzius, todel man jaunesnes zuvies mesa skanesne
>> >> >
>> >> > "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message
>> >> > news:hi1o43$4he$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> >> Negi niekam iki siol nedasunta, kodel skaitoma, kad mazos zuvies 
>> >> >> mesa
>> >> >> buna
>> >> >> skanesne?
>> >> >> Todel, kad murzius, prisigaudes 25-30 cm lydeku butent taip 
>> >> >> teisinasi,
>> >> >> kodel
>> >> >> jis jas visas paeme namo. Ir tik todel.
>> >> >> Ilgainiui sitas dalbajobiskas pasiteisinimas patapo defaultiniu
>> >> >> poziuriu.
>> >> >>
>> >> >> "Tom" <tomm-delete-@takas.lt> wrote in message
>> >> >> news:hi1jhk$sse$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> >>> Na as irgi taip maniau kad iki 3kg skali mesa o po to jau ne kas 
>> >> >>> esu
>> >> >>> pagaves keleta po 5kg tai jau skoni ne tas. Taciau siemet 7.5kg
>> >> >>> papuole
>> >> >>> tai net buvau nustebes kad pagal skoni niekuo nesikyre nuo mazu. 
>> >> >>> Tai
>> >> >>> pasirodo visgi priklauso nuo vandens telkinio kuriame gyvena 
>> >> >>> lydeka.
>> >> >>> "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message
>> >> >>> news:hi1gqv$ohq$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> >>>> tas "kuo didesne tuo skanesne" tai nebent sugavejo emociju 
>> >> >>>> sukeltas
>> >> >>>> efektas.
>> >> >>>> vertingiausia lydekos mesa turbut iki kokiu 3 kg, poto kuo tolyn
>> >> >>>> tuo...
>> >> >>>> aisq skaniai galima paruost net ir makaronus kurie patys per save
>> >> >>>> gali
>> >> >>>> netureti nei skonio nei kvapo, cia jau kiti klausimai ;)
>> >> >>>>
>> >> >>>>
>> >> >>>>
>> >> >>>>
>> >> >>>> "Petka" <petras555delete@gmail.com> wrote in message
>> >> >>>> news:hi1fts$n1v$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> >>>>> Pritariu. Beje esu girdėjęs nuomonių ir ne vieną, kad kuo 
>> >> >>>>> didesnė,
>> >> >>>>> tuo
>> >> >>>>> skanesnė. Viskas kulinaro rankose. O kanibalizmas tarp lydeku 
>> >> >>>>> labai
>> >> >>>>> paplitęs.
>> >> >>>>> ---
>> >> >>>>> Petka
>> >> >>>>>
>> >> >>>>> Dar321 wrote:
>> >> >>>>>> Keista, nes ichtiologų nuomonė priešinga - tokių "mamyčių"
>> >> >>>>>> reprodukcinis potencialas prastesnis nei dvikilinės silkės.
>> >> >>>>>> Esu valgęs keptą ~10kg lydekioką, tai labai nustebęs buvau, kad
>> >> >>>>>> gali
>> >> >>>>>> būti taip skanu, nes prisiklausęs buvau tokių nuomonių apie
>> >> >>>>>> "sausas
>> >> >>>>>> ir
>> >> >>>>>> neskanias" lydekas. Visks nuo kulinaro priklauso... ;)
>> >> >>>>>>
>> >> >>>>>> p.s. dar vyrauja nuomonė, kad tokie monstrai per sezoną suryja
>> >> >>>>>> daugiau
>> >> >>>>>> mažesnių lydekų nei išauga jos palikuonių.
>> >> >>>>>>
>> >> >>>>>> -------------------------------->
>> >> >>>>>> Su pagarba,
>> >> >>>>>> Darius
>> >> >>>>
>> >> >>>>
>> >> >>>
>> >> >>>
>> >> >>>
>> >> >>
>> >> >>
>> >> >
>> >> >
>> >>
>> >>
>>