Tema: Re: istorija apie veterinarus uzsieniuose
Autorius: yolacka
Data: 2009-12-30 22:21:45
tamsta klystate,
tai vadinama  - "pierrade" (pierre - akmuo)
yra dar "charbonade" - puodas su anglimis (charbon - anglis) su grotelemis
yra "fondu bourguignon" - puode su taukais kepami ant shakuchiu pasmeigti 
mesos gabaliukai
"fondiu chinoise" (kinietiskas mesos fondiu)  vietoj tauku  sultinys

visa ta mesa valgoma su ivairiais padazais
be to mesa buna ivairi jautiena, kiauliena, eriena, vershiena, vishtiena, 
kalakutiena, antiena,  teko ragauti strutienos ir kengurienos

o raclette yra raklete - lydomas suris ... ir raklete aparatas su 
padekliukais yra vienas is primityviausiu .. tikras raklete aparatas yra kai 
lydoma puse surio
Raclette valgomas su bulvemis, konservuotais agurkeliais, svoguneliais, 
grybukais ir kaip priedas valgoma dziovinta mesa, bet tikrai nekepta

Dabar labai populiareja raclette ish ozkos surio

na o surio fondiu  tai manau zinot


"Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message 
news:hhg90r$m1g$1@trimpas.omnitel.net...
> On 2009.12.30 13:45, yolacka wrote:
>>
>>
>> Vakarienei (zmonems) buvo kepamos ivairios mesytes ant akmens plokstes.
>
> Pokalbio palaikymui, pasakysiu, jog tas įrenginys su akmens plokšte 
> vadinamas rakletinė, o kepinukai - rakletais. Pabaigoje užpilamas 
> specialus rakletinis sūris, kuris išlydomas specialiose lopetėlėse, 
> pakišamomis po ta akmenine plokšte ;) Populiaru kai kuriuose Prancūzijos 
> regionuose šaltuoju metu laiku ;)
>
>
> pvz.:
>
>