Tema: Skaitytojų usi tusi. Šimtas tryliktoji savaitė
Autorius: ups!
Data: 2012-06-25 09:01:14

labas rytas, ivsiuk. paprastai, bet gardžiai valgai. Aš irgi mėgstu ant
sviesto pakeptus grybus, prieš tai neapvirtus. Taip jie kur kas skanesni
ir aromatingesni. Prieš tai apvirt reiktų nbent trečiarūšius. Aš
aplamai viską mėgstu kept ant sviesto - baltą sūrį, tiesiog arba
blynelių tešlos įdare, vištos ar kalakuto krūtinėlę, supjaustytą
skersais skrituliukais - jiems ir lašišai tereikia kokių penkių
minučių kepimo. O ir kiaulienos karbonadas pamirkytas kiaušinyje ir
džiuvėsėliuose, skaniausias keptas svieste. Sviestas - tai kone visa
prancūzų virtuvės paslaptis. Taip kaip lietuviškos - spirgučių su
grietine padažas. Jei dėsi jo ant miežių košės, ant virtų žirnių,
makaronų,  koldūnų ar tiesiog išvirtų bulvių, viskas bus taip pat
skanu kaip ir cepelinai. O kefyras - gruzinų išradimas, yra geriau, nei
rugpienis. 

-- 
Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=19906