Tema: Re: Zemes kaina. Kris ar kils?
Autorius: RaR
Data: 2009-06-08 10:35:53
Vidai, gal siek tiek ne i tema klausimas, bet susijes. Kokie yra valdzios motyvai drausti savo zemeje statyti nama, jei ji nera saugomoje teritorijoje? Nuo ko tai apsaugo Lietuva?

"Makauskas Vidas" <vms@centras.lt> wrote in message news:h0apfc$6uo$1@trimpas.omnitel.net...
> >O kas kitais metais nusimato, kad viskas paaiskes?
>> 
> Prie vagnoriaus dauguma Lietuvos gyventoju gyveno pusbadziu. XXI amziuje "Baltijos tigras" tiek prisvaiste skolintais pinigais, kad realiai gresia "Pietu Amerikos tigru" dalia. Turima zeme nesusimokesi nei uz gydyma, nei uz vaiku issimokslinima, nei plikame lauke zoles neprirapsnosi. O del valdzios ketinimu truputis spamo is "statyba pagal sovietiniu politruku istatymus"
> http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/698732.333-=(1789456189
> 
> "Nedirbantiems žemės gali tekti mokėti mokestį" 
> http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=20327196 
> 
> is kaimo, 2009 01 29 11:03 
> Visu pirma reiketu iskelti klausima kodel zeme nedirbama?Daugumoje vietu kur buvo atkurta nuosavybe pagal reketini statybos istatyma uzdrausta statyti gyvenama nama ir ukinius pastatus nors ten anksciau buvo tevu arba seneliu namai.Kieno prie sovietu buvo nugriautos sodybos,laisvoje nepriklausomoje lietuvoje negalima atstatyti.Kyla klausimas negi buvusios valdzios yra sovietines lietuvos valdzios teisiu ir tradiciju peremejos ir kyla klausimas ar ilgai tai tesis su leidimais statyti nuosavoje zemeje, nors ir pazeidzia nepriklausomos lietuvos konstitucija.Ar ne cia slypi dalis atsakymo kodel nedirbama zeme.Nedirbama nes neturi kur zmogus gyventi,neturi ukiniu pastatu ir kitu pastatu ukiniai veiklai vygdyti.O gal paslaptis slypi anapus,kad pries leidimus usienieciams 2011 metus, supirkti kuo daugiau zemiu,o poto brangiau parduoti.Siulau neparduoti,nes nusipirke zemes usienieciai pareikalaus,kad leidimai statyti butu tokie patys kaip ir visose demokratinese salyse ir jokios braskytes ir birokratai prisidenge gamtos saugojimu negales trugdyti naudotis nuosavybe,ir surinkineti otkatus. 
> 
> tetaris, 2009 01 29 13:03 
> Nėra net ką ir komentuoti.Kur mes gyvename? gal kokioje musulmonu šalyje, kur viska tvarko šeichas? 
> Juk okupacijos metu žmonės buvo nuvaryti nuo žemės ir nekiekvienas yra pasirenges persilaužti ir sugrįšti prie žemės. Tuo labiau kad ūkininkai yra paverti monopolijų įkaitais, tai viena. Antra, kas gali priversti savo nuosavybę perduoti kažkokiam fondui, juk žemės savininkai jos nepavogė, geriau rūpinkitės išvogta valstybės nuosvybę kuri atsidurė psiaudo verslininkų rankose. O aš matau kad Lietuva, nors jau rusai pasitraukė ir toliau gyvena feodalinėjė santvarkoje tiktai šiek tiek pasaldinta demokratiniais lozungais. Gerai žinoma kaip žvalstybė tvarkėsi su žemės gražinimu, padarė haosą, išvogė daug žemių, sukiršini aibę žmonių. Labai gudrus ėjimas, užkrauti kuo daugiau problemų žmonėms kad neturėtu laiko domėtis valdžios veiksmais. Tai panašu į tam tikrų institucijų metodiką. Vien tik už tokias mintis valdininkai privaletu atsistatydinti, negali oficialus asmuo kalbėti kaip darželinukas, reikia jausti atsakomybę už savo žodžius. 
> 
> Atsibudau, 2009 01 29 13:06 
> rytą ir žiūriu pro langą, mano žemę laisvojoje Lietuvoje tarybiniai reliktai matuoja ir ruošiasi atimti. Išėjau į kiemą rankas pakėlęs ir sakau: vyrai, tik nešaukit, aš jau turiu pats bilietą į Londoną - deportuojuosi, imkit tą žemę su visais jos augalais ir gyvūnais, o manęs nedeportuokit, aš gi savanoris. Jie sako, gerai gerai, tik susimokėk dar 1000 Lt už geodezinius matavimus ir varyk greičiau iš čia, nes mes jau klientą iš Vokietijos tavo žemei turime ir nemaišyk čia mums mūsų padoraus biznio. Na ką darysi, nusišlapinau paskutinįjį kartą ant savo žemelės uš tvarto kampo, pasiėmiau žiupsnelį į kišenę, kad anglams turėčiau ką parodyti, koks aš turtingas Lietuvoje buvau ir iškiūtinau iš savo žemelės oro uosto link, tik va gaila, sukant į vieškelį tie dar pasiviję iš manęs ir lazdą atėmė, sako tu negadink ten mūsų valdžios demokratinio įvaizdžio, o tai dar ir ES paramos nebegausime. 
> Sudie Lietuvėle, sudie razumėli. 
> 
> Pastabusis, 2009 01 29 12:02 
> O TAS ŽEMĖS FONDAS, matyt, bus įstatymiškai įteisinta ŽEMGROBIŲ INSTANCIJA, KAD BE VARGO GALĖTŲ PASIGLEMŽTI VISAS LIETUVOS GYVENTOJŲ ŽEMES, nes ne paslaptis, kad daug išvykusiųjų į užsienį čia dar turi paveldėtų žemių. 
> O PLANAS LABAI AIŠKUS: 
> 1. Išvykusiems atimti Lietuvos pilietybes, kad nebeturėtų teisės į savo žemę. 
> 2. Susiplėšti sau dirvonuojančias žemes už dyką. 
> 3. Pasiglemžiant žemes dar kurį laiką apiplėš tautą mokesčių pavidalu, žodžiu, primokėsi dar už savo žemę, kurią visviena atims. 
> 4. Išeleminuoti aplamai visą Tautą nuo Lietuvos žemės teritorijos. 
> 5. Pardavinėti laisvai prisigrobtas žemes užsienio rinkose pagal pasaulines kainas. 
> 6. Reziumė: taip išeina, kad LIETUVOS KONSTITUCIJA jau nebegina žmogaus privačio turto ir nuosavybės, jei jai pradeda prieštarauti ŽEMĖS FONDŲ taisyklės. 
> ĮDOMU KIEK DAR TAUTA KANTRIAI TYLĖS PRIEŠ TOKĮ VALDŽIOS VYKDOMĄ GENOCIDĄ IR MULKINIMĄ? 
> jei kas blaiviai mąstote, pasigilinkite į šias peripetijas, pamatysite, kaip minėsite mano žodį, čia jau viskas darosi aiškiau, negu aišku. 
> 
> Kukas, 2009 01 29 09:23 
> Nepriversite vergauti.Turedamas virs 20 ha zemes, registruotas ukinikas esu jau virs desimt metu ,nesiruosiu jos dirbti kol ekonomine situacija nebus palanki,o vyriausybe i zemdirbi pati atsisuks veidu o ne riebiais sedmenimis,pradedama visuomeneje formuoti teisinga poziuri i zemes uki,koks vyrauja visoje europoje.Tie zemes ukio pseudo specialistai norintys apmokestinti nuosavybe papildomais mokesciais turetu zinoti apie dirvonuojamos zemes nauda jos fizinems ir mikrobiologinems savybems,kad tai yra dalis agrotechninio plano kuri nustato pats zemes savininkas.Pats ukininkas apsprendzia kaip disponuoti savo nuosavybe ir turtu,noredamas pagerinti arba pasiekti kokiu nors kitu savybiu su tikslu gauti didesni pelna,o ne didesnius patriotinius jausmus savo tevynei,arba patenkiti kaimyno partizaninius principus nesibaigiancius dar nuo antrojo pasaulinio.Jeigu analizuoti cipolino pasakos pomidoro smegenimis,galime apmokestinti viska,dziaugiuosi kad lietuva isipareigojo tarptautinei visuomenei ,laikytis teisines valstybes principais ir elementaraus zmogiskumo ir logikos principais. 
> Nuomuoti,prasau,kodel gi ne,susitarkime del kainos,o parduoti ...pasakykite nors viena priezasti kodel tureciau tai daryti.Todel kad gasdinate apmokstinti...labai norejau parasyti ka nors negrazaus tiems ponams,bet ai pagalvojau,esu laisvas lietuvis,jei bandys kinkyti kaip arkli nepaklaus manes ar as to noriu...tikrai ginsiu visomis teisetomis konstitucinemis priemonemis ..o jei neliks nieko kito ginsiuosi kaip gyniau sovietu sajunga afganistane,arba gryzes is tarnybos boksta sausio menesi,tik klaipedoje. 
> 
> Monika, 2009 01 29 09:01 
> Mano sodyba, kurią paveldėjau iš tėvų, stovi vieno hektaro plote. Sodas ir pieva. Išmokų už tokį plotą negaunu, bet tvarkyti tenka. Kiekvienais metais nušienauju, aišku ne pati ( kaina-150 lt.). Paskui visiems siūlyju šieną, bet niekam nereikia, nes kaimas nebelaiko gyvulių. Šieną pradedu deginti. Užrūksta visa apylinkė. Teritorija, aišku sutvarkyta, bet kas to nedaro aišku nesupranta kokia viso to kaina, kiek reikia įdėti darbo ir nežinia ar aš nepažeidžiu kokio nors gamtosaugos įstatymo? Bet kitokios išeities nematau. O kai nebeturėsiu jėgų sutvarkyti, tai ką, atiduoti kažkokiam fondui? Bet aš gi noriu ten pagyventi iki savo dienų pabaigos.O jei sumokėsiu mokestį, jei bus nesutvarkyta, kam nuo to bus geriau? 
> 
> Kažkaip, 2009 01 29 05:13 
> labai žemės nacionalizacija kvepia tas projektas.Vadinasi,baigiam grįžti į pokario laikus.O sako,žmonija vystosi-tik į kurią pusę?Kaip čia yra pas mus,kad kokį projektą bepasiūlytų,vis "pe galvas" gauna neturtingiausieji?Paėmę eilinių žmogelių po keletą ha į tą fondą,vistiek biudžeto neužlopys,tad gal geriau pagal principą-daugiau moka tas,kas daugiau turi? 
> Ir iš viso susidarė toks įspūdis,kad kažkas sąmoningai kiršina žmones ir nesantaiką skatina,siūlydami panašius žmonių skurdinimo projektus. 
> Žinoma,žemę prižiūrėti reikia,ir paprasčiau būtų skirti baudas už apleistus dirvonuojančius plotus,o ne siūlyti kažkokį priverstinį fondą.